Een fauteuil als eyecatcher in je woonkamer

Home & Kitchen / 29 juni 2019
Een fauteuil als eyecatcher in je woonkamer
https://unsplash.com/photos/wPYvAFGrL4A
Mist jouw woonkamer nog net een extra touch? Koop een fauteuil! De fauteuil heeft dankzij de vele soorten, maten en stijlen waarin ze nu verkrijgbaar zijn een plekje terugveroverd in de huiskamer. De stoel wordt niet meer als oubollig gezien, maar is een echte eyecatcher voor in je woonkamer. Daarnaast is die ook nog eens heel functioneel! Als je het goed weet te combineren met de rest van je interieur scoor je hier flink wat woonpunten mee.

Fauteuil combineren met de rest van je interieur

In bijna elk interieur past een fauteuil. Heb je een bank, maar mis je een extra zitplaats? Heb je een leeg hoekje met een boekenkast, waar je heerlijk met een boek op schoot je rustig terug wilt trekken? Het voordeel aan de fauteuil is dat het een flexibel meubelstuk is dat niet teveel ruimte in beslag neemt en daardoor op verschillende manieren neergezet kan worden in de woonkamer. Het voordeel is dat je hem makkelijk kunt verschuiven en ook op langer termijn nieuwe hoekjes kunt maken in je woonkamer. Eerder schreven wij handige tips over geld besparen op je inrichting.

De voordelen van een fauteuil

Twijfel je nog een beetje? Naast dat het interieur design oog ook wat wilt, heeft de fauteuil ook zo zijn praktische voordelen! Zoals eerder gezegd krijgt je woonkamer een (relaxte) extra zit plek en neem het weinig ruimte in beslag. Daarnaast hebben de stoelen zelf ook zo hun eigen functies. Bijvoorbeeld een sta-op functie, een draaifunctie of een erg rustgevende ligfunctie. Zo’n relaxfauteuil wilt iedereen wel voor een avondje Netflixen, toch? En zo’n draaifauteuil kan ook erg van pas komen om zowel gezellig bij de bank te zitten als een eigen plekje te creëren.

Welke woonstijl kies je?

Wil je een fauteuil kopen? Zorg ervoor dat de fauteuil een goede match is met de rest van het interieur. Contrasterende elementen zorgen bijvoorbeeld voor extra spanning in je interieur. Kies bijvoorbeeld voor een kleur die niet in de bank terugkomt, maar wel in details zoals woondecoratie of voor een fauteuil die een goede match is met je kleurenschema. Ga voor industrieel met leer om een stoere toevoeging te doen of modern design voor een vernieuwende uitstraling. Op deze manier krijgt je woonkamer een nieuwe uitstraling, zonder raakvlakken te verliezen met andere meubels uit je woonkamer.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin