ZELFMAKEN; Gezellig samen thuis - houten hartjes

Home & Kitchen / 22 januari 2020
ZELFMAKEN; Gezellig samen thuis - houten hartjes
KarinJoan.nl
Eigen teksten wrijven op hout?! Ja! dat kan heel makkelijk met een transfermarker! Daarmee heb je binnen enkele tellen een tekst overgebracht op hout (werkt ook op papier, stof en klei!)

Houten hartje maken met Transfermarker

Buiten is het nat en er waait een stevige wind. Gelukkig ben je al bijna bij de voordeur, snel de sleutel in het slot. De warmte van thuis verwelkomt je met een zachte omhelzing. Blijf vanavond maar lekker thuis, even helemaal niets! En laat het buiten maar lekker herfst zijn: wij zijn Gezellig samen Thuis.

Dat is een beetje het idee dat ik kreeg bij deze tekst. Ik schreef het met waterverf en een nonchalant penseel op de achterkant van een rol behang. Nu laat ik jou in dit blog zien hoe je het in een paar tellen op een houten hartje krijgt met de Transfermarker.

gezellig-samen-thuis

Experimenteren met vormen en tekst

Om deze techniek uit te voeren, gebruik ik houten harten hangertjes die ik kocht bij de Action. Maar houten ornamentjes zijn in deze periode op vele plekken te vinden in allerlei vormen: sterren, kerstbomen, engeltjes, hertjes noem maar op! Ik koos echter voor een hartje, omdat ik dat zo goed vond passen bij deze tekst.
Ook kun je uiteraard kiezen voor een andere tekst. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een kindje, een beroemde uitspraak van opa, of de tekst van een lied. Eigenlijk kun je elke tekst uittypen op de computer en met deze techniek op een houten ornamentje krijgen. Zo kun je wel heel speciale en super-persoonlijke sint- en kerst-cadeautjes maken.
hartje-kerst

Hoe werkt het?

  1. Om deze techniek uit te voeren, heb je een geprinte tekst nodig op papier in spiegelbeeld. Deze tekst moet met toner geprint zijn. De meeste mensen hebben thuis een inkjetprinter staan, in dat geval moet je het printje even kopiëren, bijvoorbeeld in de supermarkt. Een laserprinter is wel direct geschikt.
  2. Knip de tekst uit en plak deze met schilderstape ondersteboven op het houten hartje met de printzijde op het hout.
  3. Ga met de Transfermarker over de achterzijde van de print heen. Alsof het magie is, wordt de print meteen zichtbaar door het papier heen. Dat is handig, want nu weet je precies waar je moet wrijven.
  4. En dat is precies de bedoeling: wrijf met aardig wat druk over de print heen om de print over te brengen op het hout. Gebruik voor dat wrijven de zijkant van een lepel oid.
transfermarker

Tot slot

Nu komt het leukste: Verwijder de print van het hartje en je onthult een hele mooie afdruk op het hout! Het effect is als bij een stempel: het is niet altijd helemaal perfect en dat geeft een mooi karakter aan de print. Je kunt het overal aanhangen, zoals in de auto, aan de kerstboom of ergens anders in huis.
hartje-printen-tekst

Details toevoegen

Wil je het nog meer eigen maken? Dan kun je bijvoorbeeld een stippellijntje langs het randje van het hartje tekenen. Dat geeft een afgewerkt effect. Rijg een koordje door het gaatje en klaar is jouw 'Gezellig samen Thuis' hartje.
houten-hartje-maken

Nog meer zelf maken!

Met dezelfde techniek en tekst maakte ik ook deze woonkussen voor kerst. Eigenlijk gaat dat op dezelfde manier als bij de hartjes, alleen is het groter. Binnenkort komt dit project met gratis download op mijn eigen blog. Wil jij ook kussens maken, kijk dan hier hoe ik een gehaakte kussen maakte, zonder te hoeven naaien.

Video: Houten hartje maken

Kijk hieronder hoe je het houten hartje kunt maken een overzichtelijke video.

Ik wens je heel veel zelfmaakplezier! Geniet van alles wat je dierbaar is en maak iets moois.
Hartelijke groetjes,
Karin Joan

Deel dit:

Geschreven door: Karin Joan - www.karinjoan.nl

Karin Joan

Hoi! Mijn naam is Karin Joan. Ik ontwerp graag ZELFMAAK projecten en technieken en deel deze heel graag met jou in video's en sfeervolle foto's. Ik werk met allerlei media zoals papier, klei, verf en stof en doe ook graag make-overs van kringloopvondsten.  Ik vind het superleuk om te connecten met iedereen die ZELFMAKEN leuk vindt. Heb jij ook ZELFMAAKdingetjes op internet staan? laat dan zeker een linkje achter, dan kom ik graag een keer kijken! Wil je meer zien van wat ik maak? Al mijn projecten vind je op mijn blog: www.KarinJoan.nlLees meer over deze blogger

Reacties (166)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221446

Nieuwe leden

08-07-2020
07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin