ZELFMAKEN; Gezellig samen Thuis houten hartjes

Home & Kitchen / 27 oktober 2014
ZELFMAKEN; Gezellig samen Thuis houten hartjes
www.KarinJoan.nl
Eigen teksten wrijven op hout?! Ja! dat kan heel makkelijk. Met een Transfermarker! Daarmee heb je binnen enkele tellen een tekst overgebracht op hout (werkt ook op papier, stof en klei!)

Buiten is het nat en er waait een stevige wind. De blaadjes vliegen je om de oren en de regen kent weinig genade. Gelukkig ben je al bijna bij de voordeur. Snel de sleutel in het slot. De warmte van thuis verwelkomt je met een zachte omhelzing. Kom maar binnen. Blijf vanavond maar lekker thuis, even helemaal niets! En laat het buiten maar lekker herfst zijn: wij zijn Gezellig samen Thuis.

Gezellig samen thuis met Transfermarker - Karin Joan1
Dat is een beetje het idee dat ik kreeg bij deze tekst. Ik schreef het met waterverf en een nonchalant penseel op de achterkant van een rol behang. Nu laat ik jou graag zien hoe je het in een paar tellen op een houten hartje krijgt met de Transfermarker (zo snel…?! echt niet…ja,echt waar!!) En... IK GEEF 1 Transfermarker WEG! Hoe jij die kunt winnen, lees je aan het eind van dit artikel.
Daar heb ik ook een video voor je, waarin je kunt zien hoe je deze tekst zelf op een houten hartje kunt krijgen. Maar je bent niet beperkt tot deze tekst! Iedere tekst die je kunt uittypen op de pc, kun je met deze techniek op een houten ornamentje krijgen. Zo kun je wel heel speciale en super-persoonlijke sint- en kerst-cadeautjes maken.
Gezellig samen thuis met Transfermarker2
Om deze techniek uit te voeren, gebruik ik houten harten hangertjes die ik kocht bij de Action. Maar houten ornamentjes zijn in deze periode op vele plekken te vinden in allerlei vormen: sterren, kerstbomen, engeltjes, hertjes noem maar op! Ik koos echter voor een hartje, omdat ik dat zo goed vond passen bij deze tekst.
Gezellig samen thuis met Transfermarker3
Om deze techniek uit te voeren, heb je een geprinte tekst nodig op papier in spiegelbeeld. Deze tekst moet met toner geprint zijn. Dat kun je makkelijk doen door het printje even te kopiëren op een gewonen supermarkt-kopieermachine. (Printen met een laserprinter geeft ook tonerinkt) De tekst: ‚Gezellig samen Thuis’ mag je van mij hebben: download het hier
Gezellig samen thuis met Transfermarker 4
Knip de tekst uit en plak deze met schilderstape ondersteboven op het houten hartje met de printzijde op het hout. We gaan de tekst overbrengen met een transfertechniek die supermakkelijk is. Daarvoor gebruiken we de Transfermarker.(update: De Transfermarker is niet meer beschikbaar; deze heb ik van de markt gehaald) Markeer op de achterzijde van de print met de Transfermarker. Alsof het magie is, wordt de print meteen zichtbaar door het papier heen. Dat is handig, want nu weet je precies waar je moet wrijven. En dat is precies de bedoeling: wrijf met aardig wat druk over de print heen om het over te brengen op het hout. Gebruik voor dat wrijven de zijkant van een lepel oid. Het lijkt een beetje op het wrijven van wrijfplaatjes van vroeger.
Gezellig samen thuis met Transfermarker - Karin Joan2
Nu komt het leukste: Verwijder de print van het hartje en je onthult een hele mooie afdruk op het hout! Het effect is als bij een stempel: het is niet altijd helemaal perfect en dat geeft een mooi karakter aan de print. Wat zou jij met zo'n houten hartje doen...? Het staat bijvoorbeeld heel leuk in de kerstboom, aan een sfeermobiel, aan een woonketting of op een cadeau.
Gezellig samen thuis met Transfermarker6
Dit is zo makkelijk dat je bijna niet het gevoel hebt dat je het hebt zelfgemaakt. Wil je graag een klein beetje meer werk? Teken dan een stippellijntje langs het randje van het hart. Dat geeft een afgewerkt effect. Rijg een koordje door het gaatje en klaar is jouw 'Gezellig samen Thuis' hartje.
Die tekst is heel mooi, maar zoals ik al zei: je kunt ook je eigen teksten op hout overbrengen met de Transfermarker. Denk bijvoorbeeld aan de naam van een kindje, een beroemde uitspraak van opa, of de tekst van een lied. Print iedere gewenste tekst uit in spiegelbeeld. Heb je het grote voorrecht van een laserprinter, dan kun je de print meteen gebruiken. De meeste mensen hebben thuis een inkjetprinter staan. Dan moet je het printje nog even kopiëren bij de supermarkt. Je print is dan bruikbaar voor de transfertechniek met de Transfermarker.
Gezellig samen thuis met Transfermarker - Karin Joan5
Met dezelfde techniek en tekst maakte ik ook dit woonkussen (nah ja... maken... ik KOCHT het kussen blanco en bracht de tekst erop aan. Lekker makkelijk!) Eigenlijk gaat dat op dezelfde manier als bij de hartjes, alleen is het groter. Binnenkort komt dit project met gratis download op mijn eigen blog. Het witte kussen maakte ik al eerder. Het hoort bij een ander kussen dat ik maakte voor Vriendinnenonline. Hoe ik dat deed, met video, kun je hier zien.
Maar! Je kunt er hier dus ook 1 WINNEN!

Transfermarker workshop WINNEN!

Wat win je?
Een Transfermarker WORKSHOP
Met als inhoud:
  • 1x Transfermarker
  • 5 verschillende A4 prints met afbeeldingen om direct te gebruiken voor de Transfertechniek
  • 1x instructievideo voor de techniek op hout, papier en klei
  • toegang tot 48 printbare transfer-afbeeldingen
Hoe kun je meedoen?!
- Vertel in een reactie hieronder wat jij met de Transfermarker zou willen doen (telt 2x)
- Deel het op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest of waar dan ook en vertel dat ook in een reactie hieronder (telt zoveel x als je deelt!)
- en stem je ook op Vriendinnenonline voor website van het jaar zodat ze nog vaker deze leuke ideeën kunnen laten zien?!
Op zaterdag 1 nov 12:00 sluit deze actie. De deelnames worden dan geteld en de winnaar getrokken. De uitslag wordt bekend op zaterdag 1 nov. na 20:00 in een reactie hieronder.
Hieronder nog de beloofde video van dit project met het houten hartje.

Ik wens je heel veel ZELFMAAKplezier in deze herfstige dagen. Geniet van alles wat je dierbaar is en maak iets moois.
Hartelijke groetjes,
Karin Joan

Deel dit:

Geschreven door: Karin Joan - www.karinjoan.nl

Karin Joan

Hoi! Mijn naam is Karin Joan. Ik ontwerp graag ZELFMAAK projecten en technieken en deel deze heel graag met jou in video's en sfeervolle foto's. Ik werk met allerlei media zoals papier, klei, verf en stof en doe ook graag make-overs van kringloopvondsten.  Ik vind het superleuk om te connecten met iedereen die ZELFMAKEN leuk vindt. Heb jij ook ZELFMAAKdingetjes op internet staan? laat dan zeker een linkje achter, dan kom ik graag een keer kijken! Wil je meer zien van wat ik maak? Al mijn projecten vind je op mijn blog: www.KarinJoan.nlLees meer over deze blogger

Reacties (166)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

175130

Nieuwe leden

16-12-2018
16-12-2018
16-12-2018
15-12-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin