Zelfmaken: Woonkussen met gehaakt kleedje

Home & Kitchen / 23 maart 2019
Zelfmaken: Woonkussen met gehaakt kleedje
Hoe leuk zijn deze woonkussens met een gehaakt kleedje?! Trendy in de winkel, maar zelfmaken is natuurlijk nog veel leuker! En dat kan zelfs zonder naald en draad! Ik leg je in dit blog uit hoe je dat kunt doen, kijk je met me mee?

Foto's & video

Ik ben superenthousiast om dit zelfmaak-project vandaag met jou te delen. In dit blog leg ik uit hoe je dit kunt doen, maar aan het eind van dit artikel vind je ook een video waarin je mij op de vingers kunt kijken (even naar beneden scrollen!).

Het kussentje met de tekst erop maakte ik ook helemaal zelf, van een lapje stof. De tekst schreef ik zelf met de hand en dit project kun je op mijn blog vinden. Ook met filmpje en gratis download.
Voor het kussen met het kanten kleedje gebruikte ik een kant en klaar kussensloopje. Ik koos voor een neutrale zandkleur, die goed past in mijn interieur.
woonkussen kanten kleedje

Kringloopwinkel & lieve oude omaatjes

Het kanten kleedje komt uit mijn verzameling die ik in de loop van de tijd heb gekregen en soms gekocht. Ze komen vooral van rommelmarkten, kringloopwinkels en lieve oude omaatjes. Wat een geduld en een kunde om zo te kunnen haken. Eigenlijk zijn al die kleedjes kunstwerkjes op zich. Die verdienen het om zo mooi tentoongesteld te worden op zo'n kussentje.
woonkussen kanten kleedje in de woonkamer

Met textiellijm aan de slag

Het kleedje plakt ik vast met textiellijm. Als je de gebruiksaanwijzing goed volgt, is het kussentje gewoon te wassen zonder dat het kleedje loslaat. Ik heb wel gewerkt op een nieuw sloopje en dat is niet zo handig. In nieuw textiel zit namelijk een spulletje dat ervoor kan zorgen dat de lijm wel loslaat. Dus eerst wassen voor het plakken is veiliger.
woonkussen kanten kleedje 4

Geheimpje

Dit was een sloopje zonder opening. Ik heb het kussensloopje daarom open moeten knippen voor ik het kussentje eruit kon halen. Nadat ik het kussentje er weer in geplaatst had, naaide ik het sloopje dicht met naald en draad. Mijn steekjes leken echter veel op die van Frankenstein. Daarom plakte ik over die lelijke naad ook een strookje kant om het te verstoppen. (niet aan mijn moeder vertellen!)
woonkussen kanten strookje

Aan de slag!

Zou zo'n kussentje ook niet heel leuk staan bij jou of bij je moeder? Kies je eigen kleur en ga lekker aan de slag! Kanten kleedjes vind je op iedere rommelmarkt en tegenwoordig zelfs online. En textiellijm vind je in de hobbywinkels. Ik zou zeggen…. kijk het to-do filmpje hieronder en maak er ook een!
woonkussen kanten strookje
Heb ik je mogen inspireren? Dan vind ik het heel leuk als je hieronder een reactie achterlaat!

Video: Zo maak je het kussentje!


Deel dit:

Geschreven door: Karin Joan - www.karinjoan.nl

Karin Joan

Hoi! Mijn naam is Karin Joan. Ik ontwerp graag ZELFMAAK projecten en technieken en deel deze heel graag met jou in video's en sfeervolle foto's. Ik werk met allerlei media zoals papier, klei, verf en stof en doe ook graag make-overs van kringloopvondsten.  Ik vind het superleuk om te connecten met iedereen die ZELFMAKEN leuk vindt. Heb jij ook ZELFMAAKdingetjes op internet staan? laat dan zeker een linkje achter, dan kom ik graag een keer kijken! Wil je meer zien van wat ik maak? Al mijn projecten vind je op mijn blog: www.KarinJoan.nlLees meer over deze blogger

Reacties (7)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209206

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel