Vriendinnenweekend

Vrouwen vertellen / 13 juli 2014
Vriendinnenweekend
Shutterstock
Het is bijna zover. Op moment van schrijven zit ik tussen de tassen en laatste rondslingerende spullen, klaar om ook ingepakt te worden. Morgen rond deze tijd zit ik met vier vriendinnen tussen de hunebedden in het mooie Drenthe.

Het is inmiddels traditie geworden om er elke zomer met zijn vijven vier dagen op uit te trekken. Twee jaar geleden zaten we op de Hoge Veluwe, vorig jaar viel de keuze op Zeeland. Met z’n allen in een auto en gáán.

Nu leer je elk jaar weer iets tijdens zo’n vriendinnenweekend. Met vijf verschillende meningen, interesses en persoonlijkheden is van tevoren goed plannen en knopen doorhakken een must. Inmiddels zijn we een geolied team en staan het programma voor het weekend en een boodschappenlijst zo op papier. Aangezien de afgelopen twee jaar de stapavonden een tikkeltje uit de hand liepen, besloten we het dit jaar te houden bij een terrasje, de bios en barbecueën. Ook 30 Seconds en het 50 tinten grijs spel zijn weer van de partij, die zorgen standaard voor mooie gesprekken.

Wat we ook niet meer doen, is op plaats van bestemming met zijn vijven de supermarkt induiken. Als kippen zonder kop dingen in het winkelwagentje mikken, discussies over het soort brood en de halfvolle of volle melk en uiteindelijk met veel te veel thuiskomen, was altijd de eerste horde. Dat doen we dit jaar dus maar met twee man, terwijl de rest het huisje alvast inwijdt.

Verder weten we inmiddels wel welke eigenaardigheden en trekjes iedereen heeft. Zo kan de een niet goed functioneren zonder een goede kop koffie bij het ontbijt, terwijl de ander absoluut een toetje wil bij het avondeten. Zulke trekjes heb ik niet, wel heb ik af en toe de behoefte om even alleen te zijn. Waar zij alle vier samenwonen of nog bij de ouders verblijven, woon ik alleen in een appartementje. Ik ben gewend om mijn eigen plan te trekken en hoewel zo’n minivakantie altijd erg gezellig is, is het in die zin ook hard werken. Ik pak dan ook standaard een aparte slaapkamer, zodat ik voor het slapengaan relaxt in m’n uppie wat kan lezen of kan schrijven. Helemaal prima, iedereen blij.

Getuige onze whatsapp-groep heeft iedereen er veel zin in. Ik ben benieuwd welke wijze lessen we aan het eind van de komende vier dagen mee kunnen nemen voor volgend jaar!


Deel dit:

Geschreven door: Sylvia Kuijsten - www.sylviakuijsten.com

Sylvia Kuijsten

Gemaakt in 1990. Rechtenstudente, freelance schrijfster, communicatiemedewerker, redacteur en bakkershulpje. Grijpt kansen en doet graag meerdere dingen tegelijk. Gek op tapas en sushi. Tokkelt gitaar, geeft gratis knuffels en heeft een zwak voor de underdog.Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226720

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5