Vriendinnen door dik en dun

Vrouwen vertellen / 15 juni 2014
Vriendinnen door dik en dun
Shutterstock
In mijn laatste blog vertelde ik hoe een vriendin een verrassing voor me in petto had. Gewoon zomaar, om me te bedanken voor onze vriendschap. Iets wat ik super lief en tegelijk een tikkeltje awkward vond. Wat deed ik tenslotte voor bijzonders?

Vorige week vrijdag was het moment der waarheid. Terwijl we nog even op een terrasje zaten voordat we in de auto zouden stappen, gaf ze me een envelop. ‘Dit gaan we doen.’ Nieuwsgierig opende ik de envelop en liet ‘m van schrik weer bijna uit m’n handen vallen. Er stond namelijk iets op wat ik echt niet durfde.

Nu zal een make-up workshop voor de meeste meiden een ontspannende, gezellige middag zijn. Voor mij is het dat niet. Ik verkramp als mensen in de buurt van m’n gezicht komen, raak in paniek bij de gedachte dat ik zonder make-up tussen mensen zit. Niet gezond, I know, maar het is nu eenmaal een enorm issue, ontstaan door gebeurtenissen uit m’n middelbare schooltijd. Het is iets waar ik aan werk, maar dat gaat erg langzaam. Ik dacht dat vrienden daar wel van op de hoogte waren, maar blijkbaar wist ik dat toch goed te verbergen. Geschrokken zag ze dan ook hoe mijn gezicht vertrok, terwijl ik mezelf ondertussen probeerde te vermannen.

Uiteindelijk reden we naar Amsterdam en kwamen we aan op het industrieterrein waar de workshop plaatsvond. We stonden al bij de ingang, maar hoe ik het ook probeerde, ik kon de laatste passen gewoon niet zetten. Een paar minuten later zaten we weer in de auto, op weg naar Artis. Beiden een tikkeltje beschaamd. Zij omdat ze vond dat ze dit na vier jaar goede vriendschap van me had moeten weten of had moeten aanvoelen, ik omdat ik me zo ontzettend ondankbaar voelde en haar verrassing door mij in het water was gelopen.

De dag – die op de wat mindere ochtend na – erg gezellig was, heeft ons beiden veel geleerd. Hoeveel je bij een vriendschap ook met elkaar deelt, er zullen altijd bepaalde dingen zijn die je liever voor jezelf houdt. Hoe open je ook bent, sommige deurtjes blijven nu eenmaal gesloten of staan hoogstens op een kiertje. En weet je, dat is niet erg. Toen we door de poorten van Artis liepen, zeiden we tegen elkaar dat we de ochtend achter ons zouden laten en er verder een gezellige dag van zouden maken. Dat is gelukt. Een vriendschap gaat met vallen en opstaan, met geven en nemen, vergeven en vergeten en vooral met leren van elkaar. Elkaar steunen, elkaars grenzen accepteren en gewoon doorgaan zonder verwijten. Vriendinnen door dik en dun.


Deel dit:

Geschreven door: Sylvia Kuijsten - www.sylviakuijsten.com

Sylvia Kuijsten

Gemaakt in 1990. Rechtenstudente, freelance schrijfster, communicatiemedewerker, redacteur en bakkershulpje. Grijpt kansen en doet graag meerdere dingen tegelijk. Gek op tapas en sushi. Tokkelt gitaar, geeft gratis knuffels en heeft een zwak voor de underdog.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin