Verrassing!

Vrouwen vertellen / 25 mei 2014
Verrassing!
Shutterstock
Ik houd niet zo van verrassingen. Hoewel ik een flinke chaoot kan zijn, houd ik graag de touwtjes strak in handen, probeer ik zoveel mogelijk vooruit te plannen en ben ik niets zonder mijn to-do lijstjes

Zo is iedereen altijd welkom bij me thuis. Ik nodig graag mensen uit en gewoon spontaan langskomen vind ik ook leuk. Geef het alleen wel een paar minuten van tevoren aan voordat je op die deurbel drukt. Ik heb altijd even tijd nodig om op te ruimen, wat te knabbelen te halen of desnoods alleen even m’n haar te fatsoeneren. Van onaangekondigde bezoekjes krijg ik de kriebels.

Ook wanneer ik voor de studievereniging of met vrienden uitjes organiseer, moet dat enigszins strak verlopen. Ik schiet echt niet in de stress als dingen net iets anders gaan dan gepland, maar kan mezelf wel doodergeren aan dingen die allang gedaan hadden kunnen zijn en nog op het laatste moment moeten, zoals het maken van een boodschappenlijst of het uitprinten van routes. Waarschijnlijk is dat de reden dat ik ooit de bijnaam ‘Moedergans’ heb gekregen.

Maar ja, toch kun je niet altijd alles in de hand hebben. Afgelopen week kreeg ik een appje van een vriendin. ‘Heb je eind mei ergens een dagje tijd?’ ‘Ongetwijfeld,’ appte ik terug. ‘Hoezo?’ Een paar minuten later ging de telefoon. ‘Nou, ik kwam op internet iets tegen en het leek me wel leuk om dat met z’n tweeën te doen,’ zei een vertrouwde vrolijke stem door de telefoon. ‘Ik zeg alleen niet wat het is, het is een verrassing.’ Ding-ding-ding.

Dat waren de alarmbellen. Hoewel ik meteen enthousiast instemde en al gelijk zin had in het nog onbekende uitje, zeurde er ook een irritant stemmetje in m’n achterhoofd dat ik hoopte dat het niets met water of hoogtes zou zijn. Daarnaast ben ik ook gewoon ontzettend nieuwsgierig.

Dubbele pret dus. ‘Moet ik nog iets speciaals meenemen?’ probeerde ik nog voorzichtig te vissen. ‘Nee hoor, je kunt gewoon in de auto stappen en dan zie je het vanzelf,’ was het kordate antwoord. M’n vrienden kennen me te goed.

Uiteindelijk werd de datum voor de hele happening 6 juni. Nu wordt het dus verheugd aftellen. En een klein beetje vrezen.


Deel dit:

Geschreven door: Sylvia Kuijsten - www.sylviakuijsten.com

Sylvia Kuijsten

Gemaakt in 1990. Rechtenstudente, freelance schrijfster, communicatiemedewerker, redacteur en bakkershulpje. Grijpt kansen en doet graag meerdere dingen tegelijk. Gek op tapas en sushi. Tokkelt gitaar, geeft gratis knuffels en heeft een zwak voor de underdog.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin