Het roer om: Van verpleegster naar detoxvakanties organiseren in Portugal

Vrouwen vertellen / 05 februari 2017
Het roer om: Van verpleegster naar detoxvakanties organiseren in Portugal
Dorine van Bree
Mirjam besloot na een jarenlange carrière in de zorg het roer om te gooien en een eigen bedrijf te starten voor detox-vakanties in de Algarve.

Mirjam heeft eigenlijk haar hele leven in de zorg gewerkt. Van oorsprong is ze verpleegkundige en later heeft ze ook als zorgmanager in verschillende sectoren van de zorg gewerkt. Tot ze op een dag vast liep in haar werk als leidinggevende: "Ik was niet meer happy, kon niet meer achter de visie van de organisatie staan, het werk kostte me veel energie en ik had er geen plezier meer in." Ze deelt met ons haar verhaal over deze opvallende carrière switch.

Zoektocht

Nadat ik merkte dat mijn werk teveel energie kostte, besloot ik te gaan uitzoeken wat ik precies wilde en waar ik weer plezier en uitdaging in kon gaan vinden. Dat bleek een lange weg te gaan: “Eerst ging ik op zoek naar een andere functie in de zorg en ik heb ook wel gesolliciteerd op bepaalde functies. Tijdens die zoektocht ben ik in de Algarve terecht gekomen toen ik zelf op detoxvakantie was. Dat beviel me zo goed dat ik ter plekke bedacht: Dat ga ik zelf doen!"

De eerste stappen

Vervolgens ben ik me gaan verdiepen in het onderwerp, er meer over gaan lezen, een opleiding gaan volgen en gaan onderzoeken of mensen er interesse in zouden hebben. Ik heb het eerst kleinschalig aangepakt, in eerste instantie alleen met een nieuwsbrief om te kijken of mensen naar Portugal wilden komen. Je kunt het wel in je hoofd hebben, maar je moet kijken of het ook in de praktijk werkt.

Die eerste detoxweken die ik organiseerde waren zo leuk en gaaf en toen is balletje gaan rollen. Ik maakte een flyer, een website en een promofilm en nu zit ik een aantal maanden per jaar in de Algarve. Inmiddels organiseer en begeleid ik sinds een paar jaar detoxvakanties, dit worden ook wel 'sapvastvakanties' genoemd. Het leukste aan mijn werk vind ik om op deze geweldige plek in de Algarve te zijn en mensen los van hun dagelijkse sleur in een andere omgeving te coachen en begeleiden en vooral ook in beweging te zetten.

Heb je tips voor andere vrouwen die een carrière switch overwegen?

Luister naar je eigen gevoel, ga doen wat je echt leuk vindt en waar je veel energie van krijgt. Je bent vaak op zoek naar een baan, een bepaalde functie of vacature, maar je kunt zelf ook iets creëren. Maak zelf een combinatie maken van de werkzaamheden die bij jou passen. En ga vooral in gesprek met mensen over je plannen.

Wil je nog meer weten over Mirjam en/of ‘sapvasten in de Algarve’ kijk dan hier. Van dit interview is ook een filmpje gemaakt, deze kun je hier bekijken. Heb je vragen of inspireert dit verhaal je? Laat dan hieronder een reactie achter!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin