Transformatie

Vrouwen vertellen / 30 maart 2014
Transformatie
Shutterstock
Soms kijk ik met lichte heimwee terug naar “vroeger”. Met vroeger bedoel ik dan de tijd voor de OERKNAL (oftewel, zo’n anderhalf jaar geleden)

Vroeger….. was ik gestructureerd, was het me nooit teveel en hield ik met gemak een miljoen borden in de lucht. Met mijn telefoon aan mijn oor woonde ik een belangrijke bespreking bij, leverde ik briljante input in belangrijk projecten, terwijl ik de vloer dweilde en een 7-gangen menu aan het bereiden was….. en dat allemaal tegelijkertijd. Vroeger… functioneerde ik als een geoliede machine. Ik werd bewonderd om mijn organisatietalent en werd als troubleshooter ingevlogen om ontspoorde bedrijfsprocessen, met een knip in mijn vingers, weer op de rails te zetten. Vroeger… deed ik mijn werk, studie en het huishouden met het grootste gemak en hield ik ook nog tijd over om 3x per week te sporten, te stappen met vriendinnen en op vakantie te gaan met mijn meneer. Vroeger… voor de OERKNAL.

Met de oerknal bedoel ik eigenlijk de geboorte van onze majesteit (zoals ik onze dochter liefkozend noem). Na een bevalling waarbij ze letterlijk onze wereld in gelanceerd werd, werd ik een ander mens. Ik verruilde al mijn talenten voor 1 volstrekt nieuwe vaardigheid: moeder zijn. De transformatie was compleet. De ooit zo ambitieuze en sterke vrouw die ik was, maakte plaats voor een compleet hysterisch onzekere moeder, die haar kind geen seconde uit haar vizier durfde te laten. Alles en iedereen was een gevaar voor majesteit. In ieder geïnteresseerd individu zag ik een bron van bacteriën en levengevaarlijke virussen en elk lieveheersbeestje veranderde in een levensbedreigende tarantula. Rust en ontspannen werden woorden die voor mij alleen nog maar bestonden in het woordenboek. In haar slaapjes rende ik door het huis om nog enig grip te houden op de alsmaar groter wordende berg met wasgoed, kookte ik spenen uit en rende ik in 2 minuten onder de douche door. Wat was ik trots toen ik het eindelijk voor elkaar kreeg om gedoucht en aangekleed te zijn voor de lunch!

Om me heen zag ik tientallen nieuwbakken moeders die(althans zo lijkt het) met het grootste gemak en 2 vingers in de neus hun pasgeboren uk hanteren. Niks verdwenen talenten of ontzwangeren. Ze staan na een week alweer in de sportschool, passen na 3 weken weer in hun spijkerbroeken van voor de bevalling, gaan na acht weken een gezellig weekendje weg met ‘de meiden’ en hebben voordat hun kindje een jaar oud is ook nog even een eigen bedrijfje opgezet. Respect!

Stiekem toch wel een beetje jaloers nam ik eind december mijn eigen leventje eens onder de loep en besloot dat het tijd werd voor verandering! Een denkbeeldige rotschop onder mijn kont was het gevolg van een pittige dialoog met mijzelf. Majesteit is een supermakkelijk, lief, mooi, schattig meisje waarvoor ik een voorbeeld wil zijn.

Dus morgen begin ik met mijn nieuwe baan. Een promotie! Nee ik pas nog niet weer in mijn broeken van voor de bevalling en doe het moederschap nog steeds niet met 2 vingers in mijn neus. Maar de ambitieuze ik is weer terug! Een betere wereld, begint bij jezelf!


Deel dit:

Geschreven door: Grietje Pop


Reacties (3)

Olga Florea
Olga Florea 31-03-2014 14:41

Prachtig geschreven maar vooral erg herkenbaar. Ben zelf net bevallen van een mannelijke majesteit. Dus ik deel sommige van je angsten en gedachten. Succes en pak jezelf niet te hard aan. Liefsss Olga

Grietje Pop
Grietje Pop 31-03-2014 21:58

Dankjewel Olga, het is ontzettend fijn dat er zoveel moeders het herkennen. Veel geluk met jullie majesteit!

Corina van Dijk
Corina van Dijk 28-05-2017 10:00

Herkenbaar? Ik heb inmiddels de kinderen wat groter en ook ik ben nu vind ik zelf ambitieus aan het worden. Jarenlang ben ik thuismoeder geweest en nu probeer ik dus het beste uit mijzelf te halen en hoop ooit meer voor onze medemens te kunnen betekenen. Dames geniet van jullie kleine wondertje voordat je het weet zijn ze groot.


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

199976

Nieuwe leden

16-09-2019
15-09-2019
15-09-2019
15-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin