Esmir van Wering

Profielfoto

Esmir van Wering (1974) is auteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist.

In 2012 debuteerde zij met de roman WerkLust. En dit jaar is het tweede deel verschenen: ReisLust.

(De boeken zijn ook los van elkaar te lezen. Je hoeft dus niet eerst WerkLust te lezen om ReisLust te kunnen snappen.)

Ik heb tien jaar in het onderwijs gezeten. Niet in de schoolbanken, maar als docente op een Montessori basisschool. Geen dag heb ik willen missen. Kinderen zijn fantastisch! Toch begon er op een gegeven moment iets bij me te knagen: de wens om te schrijven werd steeds groter. Op een goed moment heb ik mijn fulltime baan opgezegd en ben ik in het diepe gesprongen. Ik gaf mezelf een half jaar. Als het dan niet was gelukt, had ik het in ieder geval geprobeerd.

Mijn partner woont op Texel en daar kreeg ik de kans om een tweewekelijkse column te schrijven in de krant. Een paar weken voordat mijn ‘tijd’ erop zat, werd ik gebeld door mijn uitgever. Het gelukkige toeval wil dat zij een vakantiehuisje hebben op Texel. Zodoende hadden ze er lucht van gekregen dat ik met een boek bezig was. De rest is geschiedenis.”

Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom een workaholic en avondmens in wording. Dus qua persoonlijke ontwikkeling zit het wel goed. Schrijven, I love it! Het voelt niet als werken. Het is gewoon wat ik het liefste doe. Over alles wat me opvalt, waar ik van baal of wat me juist blij maakt. Mijn missie is teksten (interviews, reportages, columns, blogs) produceren die iets met je doen.

Mijn motto: Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft!”

Toen mijn tweede boek vers van de pers terugkwam, bleef de verwachte euforische ontlading gek genoeg uit. Niet dat ik niet blij was. Integendeel! Het kwam door de enorme stapel boeken, het maakte me stil. Ik voel me dankbaar en bevoorrecht. Want wie ook een tweede boek kan schrijven, is een échte schrijver! Zo voelde het toen en nog steeds.”

Na WerkLust en ReisLust een derde deel? Wie weet. Ik heb in ieder geval al een leuke titel in gedachten. (Die ik nog even geheim houd.)”

www.esmir.nl

Lees meer van blogger