Herrie in de slaapkamer

Vrouwen vertellen / 08 september 2016
Herrie in de slaapkamer
Shutterstock
Over het algemeen ga ik vroeger naar bed dan mijn wederhelft. Mijn geluk, zijn pech. Want meestal lig ik al te ronken wanneer hij gaat slapen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan ik luisteren naar het vaste ritueel.

Hij begint op zijn linkerzij. Wanneer de slaap inzet, wordt dat aangekondigd met een zacht kreuntje. Tot zover nog best schattig, maar dan begint het smakken. Smakken is eigenlijk niet het juiste woord, maar een naam voor dit fenomeen moet volgens mij nog bedacht worden. Het lijkt alsof de tong dikker is geworden en vruchteloze pogingen doet een geschikte plaats in de mond te vinden.

Een diepe zucht en de draai naar de rug. Slecht nieuws.

Uiteindelijk vindt onder het slaken van een diepe zucht de draai naar de rug plaats. Slecht nieuws. Nu gaat er gesnurkt worden. Tijdens dit snurken ligt de tong nog steeds dwars zodat een en ander klinkt als een akelig benauwd tafereel. Dan stopt de ademhaling. Ik tel de seconden, trachtend mezelf intussen de beginselen van een ooit gevolgde reanimatiecursus te herinneren. Maar gelukkig wordt er weer een flinke teug lucht gehapt. Het gebrek aan zuurstof lijkt onbewust te worden waargenomen, dus volgt de draai naar de rechterzij.

De 3 mogelijkheden

Nu kunnen er drie dingen gebeuren. Als ik veel geluk heb blijft het stil. Met ietsje minder mazzel hoor ik licht gesnurk wat niet vreselijk irriteert. Maar soms blijft luidruchtig gesnurk doorklinken. Een por of een kneepje in de neus kan helpen, maar ook irritatie opwekken. Ik kan proberen me niet te ergeren en in slaap te vallen of hopen dat het stopt. In uiterste noodgevallen kan ik altijd nog naar de logeerkamer vertrekken.

En ik?!

Maar dan de omgekeerde situatie. Hij ligt niet wakker van mijn gesnurk, de lieverd. Maar hij wordt soms wel gewekt door andere nachtelijke activiteiten. Ik heb het van horen zeggen maar omdat hij het vertelt, geloof ik dat het waar is. Ik schop, sla en gebruik schuttingtaal. Drie zaken die me in wakkere toestand vreemd zijn. Soms heb ik nachtmerries en zet het dan op een gillen. Een enkele keer maakt hij me wakker, zoals die keer toen ik een gehorig hotel bij elkaar krijste. Misschien kunnen we beter op twee aparte kamers gaan slapen. Mwah... toch maar niet.


Deel dit:

Geschreven door: Eveline - www.evelineschrijft.nl

Eveline

Hoi, mijn naam is Eveline. Een van mijn hobby's is het schrijven van korte verhalen over van alles en nog wat, die doorgaans niet al te serieus bedoeld zijn. Ook heb ik een roman geschreven: 'Sammy's hondenleven', over het leven van het liefste vriendje dat ik ooit gehad heb, gecombineerd met dagboekfragmenten over mijn leven met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Mijn wederhelft Harry fotografeert. Het liefst zouden wij onze creatieve krachten bundelen door bijvoorbeeld reisboeken te schrijven. Daarbij wonen we natuurlijk in een prachtig  land met bergen en beekjes en lekker weer, in een idyllisch huis met heel veel grond erbij en met kippen en geitjes en honden... Ach, een mens mag een droom hebben toch? Een hond hebben we in ieder geval al.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259974

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin