Olga Florea

Profielfoto

Hallo, ik ben Olga. Ik ben een vrouw, moeder, echtgenote en zoveel meer dan dat. Althans dat probeer ik te zijn. Een die niet struikelt over de valkuilen der twijfels.

Ik beschouw mezelf niet als de perfecte vrouw, al zou ik nog zo graag willen. Ik heb momenten en momenten. Dagen wanneer ik wil dat alles loopt zoals ik wens en dagen waarin ik alles in de handen van het leven leg. Er zijn momenten waarin mijn koppigheid vecht voor datgene wat ik wil en momenten waarin ik gewoonweg opgeef omdat ik te moe ben.

Ik ben een vrouw. Als ik een vrouw zeg, zeg ik: geduld, liefde, dromen, elegantie, spreken, daden, glimlachen en bescheidenheid.

Echter ook een vrouw met gebreken. Eigenaardig maar ze leven al meer dan dertig jaar met elkaar in harmonie. Dikwijls luister ik te veel en praat te weinig. Ik vergeef snel maar ik vergeet moeilijk. Ik kijk wel maar ik zie het niet. Ik haat niet maar heb geleerd om te negeren. Ook heb ik geleerd om spijt te tonen, mijn tekortkomingen toe te geven, vaker mensen te omhelzen en lief te hebben zonder er iets voor terug te verwachten.Ik ben een vrouw die gelooft in de ware liefde. Het is mij overkomen, het heeft mij gered en gevoed met hoop in de chaos die wij het leven noemen.

Ik ben een moeder die zielsveel van haar kinderen houdt. Een moeder die niet altijd goed denkt te doen. Een moeder die meer wil zijn dan een moeder. Een moeder die een onberispelijke erfenis voor haar kinderen achter wil laten waaruit ze kracht en liefde kunnen uitputten.

Ik ben een zus. Niet altijd lief, geduldig of begripvol. Maar ik heb ze lief en het kan bijna niet anders. Zij mij ook.

Ik geloof dat deze plek is ontstaan door de belastende behoefte om mijn geestelijke vertrekken zo nu en dan schriftelijk uit te mesten. Het is een journaal met gedachten en gebeurtenissen, over passagiers die in en uitstappen, over ware vriendschappen, over het mooiste wat uit de liefde ontstaat: kinderen.

Daarbij is Schrijven te allen tijde een goede trouwe vriend gebleken die luistert zonder een oordeel over mij te vellen. Ik schrijf wat ik voel en wat ik denk. Ik schrijf om mijzelf en anderen beter te leren kennen. Als je afvraagt of ik over jou schrijf dan is mijn antwoord: Ja.

Jij en ik zijn niet heel verschillend.

Olga Florea

www.alinablanca.nl

Lees meer van blogger