Opnieuw verbonden

Vrouwen vertellen / 20 april 2014
Opnieuw verbonden
Shutterstock
In een andere stad of land je leven opnieuw opbouwen valt niet mee, daar kan ik na zeven verhuizingen in vijfendertig jaar wel over meepraten.

Dankzij mijn vriendinnen, telefoon en internet heb ik me gelukkig nooit echt eenzaam gevoeld… behalve dan tijdens de eerste zes maanden hier in Griekenland.

Omdat we in onze primitieve woning boven op een berg geen internet of telefoonaansluiting hadden, mobiel bellen onbetaalbaar was en ik geen woord Grieks sprak, was manliefs schouder de enige schouder waarop ik als dat nodig was even kon uithuilen. Nu is mijn echtgenoot een echte lieverd, maar van hummen en knikken zoals vrouwen dat onderling doen, heeft hij werkelijk geen kaas gegeten. Als man is hij gewend om altijd oplossingen aan te dragen en dat was nou niet waar ik op dergelijke momenten behoefte aan had. Wat heb ik in die periode het gehum en geknik van mijn vriendinnen gemist!

Op het dieptepunt van mijn isolement had ik in een internetshop kort mailcontact met een van mijn allerbeste vriendinnen in Nederland. Toen ik op haar vraag ‘hoe gaat het’ reageerde met een drieletterwoord, beginnend met een k, bleef het scherm even leeg. En vervolgens las ik: ‘Wat? Oké, ik kom naar je toe. Nu! Nog even volhouden!’ Ze kwam inderdaad, een paar weekjes later. In haar eentje, hoewel ze nog nooit zonder man en kinderen zo’n verre reis had ondernomen en midden in de nacht bij ons zou arriveren. Het was een kostbaar geschenk van ware vriendschap dat ik nooit zal vergeten.

In de afgelopen jaren heb ik zowel in mijn woonomgeving als online veel nieuwe vriendinnen gemaakt. Innige, hartverwarmende en bijzondere vriendschappen zijn het. Ze geven me kracht om door te gaan in moeilijke tijden, maar ook energie om nieuwe wegen in te slaan. Ik noem het girlpower, die hechte cirkel van unieke vrouwen om me heen. Girlpower is praten, lachen,huilen, zingen en dansen tegelijk. Het is nergens te koop en ontstaat alleen als je bereid bent om niet alleen te ontvangen, maar ook zelf te geven. Girlpower verschaft je de moed om dingen te doen waarvan je altijd dacht dat je ze niet kon en biedt je tegelijkertijd een liefdevol vangnet: er staat altijd iemand voor je klaar om je letterlijk of figuurlijk op te rapen als je in een miezerig hoopje op de bodem van een put ligt.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk vriendinnen zijn en het zal dan ook niemand verbazen dat girlpower een thema is dat in mijn romans veelvuldig voorkomt. Uit de reacties van lezeressen weet ik dat veel vrouwen zich daar helemaal in herkennen. Voor mannen ligt het iets anders, tenminste, als ik afga op wat manlief na het lezen van mijn eerste roman zei: “Hm, best een leuk boek, maarre... moest er nou echt zoveel in gemeut worden? ''Tja, ik gaf het in het begin al aan: mijn echtgenoot is een schat, maar op het gebied van vrouwen moet hij nog steeds heel veel leren :-)


Deel dit:

Geschreven door: Wilma Hollander - www.wilmahollander.nl

Wilma Hollander

Yiássas vanuit Griekenland! Alles over mij, mijn werk en mijn leven vind je op mijn website www.wilmahollander.nl met o.a. iedere maand een column over mijn hectische leven in Pilion. Als Vlaardingse-in-den-Vreemde houd ik mijn geboortestad iedere vier weken op de hoogte van mijn wel en wee via de onlinekrant Vlaardingen24 en o ja, tussendoor schrijf ik lekkere feelgood-romans met een Grieks tintje ;-) Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin