Multitasken

Vrouwen vertellen / 28 september 2014
Multitasken
Shutterstock
Al bellend trek ik de voordeur achter me dicht. Gehaast loop ik naar de auto, terwijl ik bijklets met een vriendin die ik veel te lang niet gesproken heb.

Op de parkeerplaats graai ik in mijn overvolle schoudertas met de telefoon tussen schouder en oor geklemd. Shit, de autosleutels liggen nog thuis!

Het lijkt handig om meerdere dingen tegelijk te doen, maar zoveel tijd bespaart het niet. Integendeel. Ik doe er bijna twee keer zo lang over en het kost me drie keer zoveel energie, ergernis en gedoe. Steevast besluit ik op zulke momenten om mijn agenda voortaan beter in te delen.

Nog geen twee dagen later betrap ik mezelf multitaskend achter de potten en pannen. Ik check mijn mail, kijk naar de televisie en zit met twee mensen afzonderlijk te whatsappen.

Jij nog verjaardagswensen?”, vraag ik mijn broer (bijna 42 jaar).

En aan mijn vriend: “Heb zin om je weer te zien liefje.”

In ‘De Wereld Draait Door’ gaat het over Nobelprijzen voor merkwaardige onderzoeken. De quinoa is nog niet gaar, het vuur gaat hoger.

Zeg, kun jij niet je hobby van vroeger oppakken? Krijg je van mij een mooie puzzel!”, grap ik naar mijn broer.

Een scheut olie gaat in de grillpan voor de aubergines. Reclame. Ik krijg een reactie op Twitter binnen via mijn telefoon. Even snel kijken.

Wanneer je vanavond thuiskomt, ligt er een heerlijke, blote vrouw in bed!”

Oh néé! Heb ik die nou echt naar mijn bróer verzonden?! Inmiddels kookt de quinoa droog en begint de olie te roken.

Er komt een mail binnen. Met de afzender staat een interview gepland, dat nu voor de tweede keer wordt verplaatst. Moet dat nou?, denk ik ietwat oververhit. Ik lees verder: Deze week komt niet goed uit vanwege allerlei opnames. Kan onze afspraak naar volgende week? Dan heb ik alle tijd en aandacht voor je.

Quality-time?”, denk ik terwijl ik het vuur zachter zet en de plakken aubergine in de pan leg. Dat zij alle tijd voor me wil nemen, voelt als een cadeautje. En ineens lijkt het gehaaste multitasken een verouderd concept. Dat wil ik ook! Aandacht voor anderen en voor de dingen die ik doe. Dus mail ik terug dat het geen enkel probleem is.

Ik neem me stellig voor om voortaan zo min mogelijk dingen in dezelfde (te korte) tijd te proppen. Slowtasken dus. Het is geen Nobelprijswinnende actie, toch voelt het dit keer als iets officieels. Ik klap mijn laptop dicht, doe de tv uit, concentreer me op het koken en besteed uitgebreid aandacht aan een gezellig gedekte tafel met kaarsjes.

Mijn partner reageert meteen enthousiast als hij thuiskomt en geeft me de hele avond zijn onverdeelde aandacht. Kijk, zo kan ik er wel aan wennen!

What you give out, you get back.


Deel dit:

Geschreven door: Esmir van Wering - www.esmir.nl

Esmir van Wering

Esmir van Wering (1974) is auteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. In 2012 debuteerde zij met de roman WerkLust. En dit jaar is het tweede deel verschenen: ReisLust.

 “Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom een workaholic en avondmens in wording. Dus qua persoonlijke ontwikkeling zit het wel goed. Schrijven, I love it! Het voelt niet als werken. Het is gewoon wat ik het liefste doe. Over alles wat me opvalt, waar ik van baal of wat me juist blij maakt. Mijn missie is teksten (interviews, reportages, columns, blogs) produceren die iets met je doen.

 Mijn motto: Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft!”

 


 Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226396

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum