Anders en beter

Vrouwen vertellen / 20 juli 2014
Anders en beter
Iedereen mist wel eens iets in zijn of haar leven. Wensen hebben we allemaal, maar hoe nodig is het om ze ook te verwezenlijken?

Wat mis je het meest nu je uit Nederland weg bent, is een vraag die ik erg vaak krijg. Ik moet daar altijd lang over nadenken, want om eerlijk te zijn mis ik niet zo heel veel. Mijn huidige leven is namelijk niet te vergelijken met mijn leven van vroeger. Er zijn dingen uit verdwenen en heel andere dingen voor in de plaats gekomen. Daar hebben manlief en ik bewust voor gekozen toen we de stap om te emigreren namen, en tot op heden hebben we er geen moment spijt van gehad. Natuurlijk heb ik wel eens trek in een nieuwe haring of een broodje kroket, maar dat noem ik geen 'missen'. Dat valt in dezelfde categorie als terugverlangen naar de overheerlijke pina colada's die ik ooit op Curaçao heb gedronken. Missen betekent voor mij iets wat daadwerkelijk ontbreekt, maar eigenlijk ontbreekt er niet zoveel aan mijn huidige leven. Hoewel... er zijn uiteraard altijd dingen die anders en beter zouden kunnen, dat dan weer wel. Het huis waarin we wonen bijvoorbeeld is behoorlijk oud en niet al te groot. Vergeleken bij onze vroegere woningen zou het best wat gerieflijker kunnen. Of misschien moet ik zeggen luxueuzer, want ook al is het een stuk eenvoudiger dan we gewend waren, we hebben wel alles wat we nodig hebben om redelijk comfortabel te kunnen leven.

Een tijdje terug zaten manlief en ik aan de keukentafel een beetje te filosoferen over wat we zouden doen als we een miljoen zouden winnen. We waren het er allebei meteen over eens: in dat geval zouden we niet verhuizen naar een mooie villa, maar onmiddellijk dit huisje kopen en het een grondige opknapbeurt geven, zowel binnen als buiten. Boven aan mijn to-do-lijstje stond de renovatie van de badkamer. Een grotere douchebak, een andere kleur tegels, misschien zelfs wel een ligbad. Manlief wilde liever eerst de keuken aanpakken. Een hogere aanrecht met een hele ris keukenkastjes beneden en boven, en een echt fornuis in plaats van het tweepitsgasstelletje dat er nu staat. Daarna zouden we alle scheve tegelvloeren eruit halen en opnieuw leggen, de gammele ramen en de doorzakkende plafonds vervangen en meteen de enkelsteens muren isoleren en dubbelsteens maken. We zouden de hal verkleinen en de keuken vergroten, in ieder geval één extra kamer aanbouwen plus een zolder, en... En toen zwegen we. 'Weet je, als we dat allemaal doen,' peinsde ik hardop, 'dan wordt het misschien wel mooi en luxe en zo, maar dan is het dit huisje niet meer. En dat zou toch wel heel erg jammer zijn, want ondanks alle gebreken is het eigenlijk wel een heel schattig huisje dat helemaal bij ons past.'

Die dag hebben we eensgezind besloten dat mochten we ooit miljonair worden, we daar heel erg van gaan genieten, maar aan onze woning veranderen we lekker niets. Nou ja, behalve die grotere douchebak en een hogere aanrecht dan... ;-)


Deel dit:

Geschreven door: Wilma Hollander - www.wilmahollander.nl

Wilma Hollander

Yiássas vanuit Griekenland! Alles over mij, mijn werk en mijn leven vind je op mijn website www.wilmahollander.nl met o.a. iedere maand een column over mijn hectische leven in Pilion. Als Vlaardingse-in-den-Vreemde houd ik mijn geboortestad iedere vier weken op de hoogte van mijn wel en wee via de onlinekrant Vlaardingen24 en o ja, tussendoor schrijf ik lekkere feelgood-romans met een Grieks tintje ;-) Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin