Mijn eerste auto

Vrouwen vertellen / 03 maart 2016
Mijn eerste auto
Shutterstock
Er zijn dingen die je nooit meer vergeet. Een van die dingen is je eerste auto. Tenminste, dat is bij mij het geval.

De eerste twee jaar dat ik de auto had, heb ik er zelf niet eens in gereden. Nou ja, misschien een keer (of twee) stiekem. Ik had de auto namelijk geërfd van mijn moeder terwijl ik zelf nog geen rijbewijs had. Maar ik wilde hoe dan ook dat dat mijn eerste auto zou worden. Een donkergrijze Nissan Sunny.


Vriendinnen die wel al hun rijbewijs hadden, zorgden ervoor dat hij toch de nodige kilometers maakte en dat de accu in werking bleef. Zo had ik in die jaren eigenlijk een auto met chauffeur.

Na twee jaar had ik eindelijk zelf mijn rijbewijs. Eerste keer gezakt, tweede keer (zaterdagochtend acht uur, geen kip op de weg) geslaagd. Wat een heerlijk gevoel was het om toen zelf in mijn eigen auto te stappen die al twee jaar op me stond te wachten. Dat gevoel van vrijheid, met het raam open, sigaretje erbij en de muziek aan, ik vond het geweldig.

In die tijd was de Nissan Sunny, die ik eigenlijk gewoon altijd Sunny noemde, al heel wat jaartjes oud. Ik denk zo’n vijftien jaar. Hoewel hij steeds meer kleine mankementen kreeg, bleef ik hem elke keer weer trouw naar de garage brengen. Ik kreeg vaak te horen dat ik beter een nieuwe auto kon kopen, maar dat wilde ik niet. Sunny en ik zouden samen oud worden.

Totdat ik een paar jaar later een baan in de buitendienst kreeg en een bijbehorende auto van de zaak. Die ik ook privé mocht rijden. Tja, dan wordt het lastig. Ik heb Sunny niet meteen weg gedaan, maar gewacht totdat ik een vast contract had. Pas toen ben ik gaan kijken naar sites als ikwilvanmijnautoaf.nl. En eigenlijk wilde ik nog steeds niet van mijn auto af. Met tranen in mijn ogen heb ik uiteindelijk afstand van de auto gedaan. En die auto van de zaak was handig, maar ik heb er nooit zo fijn in gereden als in mijn eerste eigen auto.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin