Grietje Pop

Profielfoto

Heel graag stel ik mezelf even aan jullie voor. Mijn naam is Grietje, ik ben de vrouw van Denniz en sinds mei 2013 moeder van Liv. Ik werk parttime als personeelsfunctionaris en heb een tomeloze ambitie die ongenadig slecht te combineren is met mijn kersverse moederschap. De ambitie die ooit het centrale punt in mijn leven was heeft plaats gemaakt voor een onbeschrijfelijke liefde voor een ieniemienie mensje. Sinds onze kleine majesteit geboren is staat mijn leven op zijn kop.

De uk is dan ook voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie om over te schrijven. Maar niet alleen “het kind” staat centraal in mijn blogs. Alle dagelijkse issues die wij vrouwen tegenkomen op ons pad zullen voorbij komen. En dat zijn er nogal wat!

Onlangs zag ik een filmpje van een bijzonder inspirerende professor die op een seminar voor echtparen, toelichting gaf op het brein van de man en het brein van de vrouw.

Onder een bulderend gelach van zijn publiek legde hij uit dat de mannen een heerlijke plek in hun brein hebben die ook wel de “empty box” wordt genoemd. Zoals de naam al verraad, bevind zich in dit deel van het mannelijk brein….. helemaal niets! Ze kunnen er uren vertoeven en voelen zich er ontzettend op hun gemak.

Ik zie je denken: “niets? Oh wat heeeerlijk! Dat wil ik ook!!”

Ja dames, naast het niet ongesteld zijn, geen zwangerschapskwaaltjes, geen bevallingen hoeven te overleven is dit het zoveelste voordeeltje ten opzichte van ‘ons’ vrouwenvolkje.

Want ons brein, zo vertelde deze professor, heeft GEEN “empty box’, nee integendeel! Ons brein zit bomvol. Elk deeltje van ons brein is verbonden met een ander deeltje. Geen flintertje uitgesloten. Het ziet er uit als een elektrostatische bol waar 24 uur per dag activiteit plaatsvindt. Verrassend? Nee, niet echt

Door die miljoenen verbindingen in onze bovenkamer vergeten wij niets (tot grote ergernis van onze partners), zijn we de grootste organisatietalenten op aarde en zijn we in staat tig dingen tegelijk te doen. Hm, nu ik er zo over nadenk… die empty box is helemaal niet zo’n voordeel voor het manvolk! Vooruit, we laten ze in die waan, maar wij weten wel beter ;-)Lees meer van blogger