Maandagdates

Vrouwen vertellen / 13 april 2014
Maandagdates
Shutterstock
Lange tijd heb ik me prima gered zonder vriendinnen. Pas eind VWO kreeg ik mensen om me heen die ik graag buiten schooltijd sprak.

De stad in, een terasje pakken, chillen in de tuin, barbecueën bij de plaatselijke afgraving: ik kijk er met veel plezier op terug.

Ook op de universiteit duurde het even voordat ik een fijne vriendinnengroep om me heen had verzameld. Ik ben graag op mezelf en behoorlijk kieskeurig als het om vriendschappen gaat. Uiteindelijk ontstond er een groep van vijf meiden en volgden we samen colleges, gingen we de stad in, zaten regelmatig bij elkaar en planden vriendinnenweekenden voor de zomervakanties.

Aan die vriendschappen moet je blijven werken, ze houden niet uit zichzelf stand. We hebben alle vijf drukbezette levens en volle agenda’s. Om elkaar toch als groep te blijven zien, hebben we zo’n anderhalf jaar geleden ‘maandagdates’ ingevoerd, waarbij we elke eerste maandag van de maand bij elkaar komen. Dat werkt prima. Gezellig samen eten, verjaardagen vieren, een jaarlijkse surpriseavond of gewoon bijkletsen met een wijntje: we blijven goed op de hoogte van wat er bij iedereen speelt.

Ik vraag me wel eens af wat er gebeurd zou zijn als we die maandagdates niet zouden hebben. Ik heb naast dat lieve groepje meiden voornamelijk losse vriendschappen en ik merk dat het dan soms toch lastig kan zijn om die vriendschappen te onderhouden. Vaste momenten in de maand om elkaar te zien zijn een prima stok achter de deur en voelen ook absoluut niet als een verplichting. Sterker nog, het is een avond waar we allemaal elke maand weer naar uitkijken.

Zouden zulke maandagdates iets voor jou zijn?


Deel dit:

Geschreven door: Sylvia Kuijsten - www.sylviakuijsten.com

Sylvia Kuijsten

Gemaakt in 1990. Rechtenstudente, freelance schrijfster, communicatiemedewerker, redacteur en bakkershulpje. Grijpt kansen en doet graag meerdere dingen tegelijk. Gek op tapas en sushi. Tokkelt gitaar, geeft gratis knuffels en heeft een zwak voor de underdog.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin