Looien huid

Vrouwen vertellen / 26 oktober 2014
Looien huid
Shutterstock
Ben gestopt met roken. Inmiddels al bijna een klein jaar. Wat begon met zo nu en dan een sigaretje bij de borrel of feestje begon aardig uit de hand te lopen.

Koffie om 9.00 uur in de ochtend met de buurvrouw was tenslotte ook een feestje. Tja, dan kan je aan een kant de boel flik stutten met liftende oog crème maar aan de andere kant rookte ik me een looien huid.

Maanden van innerlijke strijd waarin ik om en om twee toekomstbeelden aan mij voorbij zag schieten: die van de buitenlucht blozende vrouw in lammycoat met waxlaarzen. Een en al gezondheid en energie en die ook op haar 68stige nog lachend op de fiets springt. O.k. in die droom ben ik dan ook zeer slank, 1.75 m, met zilverwit haar en in bezit van brede jukbeenderen. En aan de andere kant dat beeld van die wat gezette vrouw met een keuken vol met lachende, etende en drinkende vrienden. Ik roer in de pannen en rook bij de buiten bbq nog een sigaretje en drink een glas glühwein. Die dan wel een beetje stinkt en wat zwaar ademt. Dus het was klaar. Roken is zo Sue Ellen -nadat ze was geslagen door JR en dan trillend aan de fles hing- en ja, de ijdelheid wint. Helaas is daarnaast ijdelheid ook een groot struikelblok. Want niet roken = snaaien = aankomen = niet meer in die leuke broek passen.

Ben inmiddels al bijna een jaar verder. Heb besloten dat de 2 bovengenoemde toekomstbeelden best verenigbaar zijn. Eerst die wandeling in het bos (liefst in lammycoat dat wel) en daarna eten en drinken met vrienden. Een gezond soepje, een glaasje wijn maar dan zonder sigaret. Het niet roken bevalt goed. Heb meer energie, voel me fris en gezonder. Maar ook 5 kilo zwaarder. Dat valt me mee want ik ben wel eens eerder gestopt wat me 10 extra kilo’s opleverde wat dan ook aanleiding was om weer te beginnen. Nu weet ik dat ik het zover niet moet laten komen. Feit blijft dat het nog steeds niet vanzelf gaat en zodra ik een wijntje teveel op heb komt er een duiveltje op mijn schouder zitten die me influistert dat ik ‘zo nu en dan tijdens een feestje heus wel eens een sigaretje kan opsteken’. Maar helaas, het is niet anders. Bij mij werkt het in ieder geval niet zo, het is alles of niets. Dus niets moet het zijn.

Eigenlijk erg dat ik me drukker maak over mijn uiterlijk dan dat ik blij ben niet meer dat vergif tot mij te neem maar zo werkt het vrouwelijke brein blijkbaar. En voor wat betreft die extra kilo’s: liever wat extra vet dan een oud rookhoofd…. Maar toch zit die leuke broek niet zo lekker meer. Ben net gestart met om de dag te joggen. En nu merk ik echt dat het stoppen met roken mij wat oplevert, want conditioneel gaat dit heel goed. Ik wordt dan wel geen 1.75 m maar hopelijk spring ik op mijn 68ste nog fit en energiek op de fiets!


Deel dit:

Geschreven door: Marian Schoen - www.metmarian.com

Marian Schoen
Naast mijn werkzaamheden als afslankcoach, werk ik samen met mijn man –ontwerper-, ben ik moeder van twee zoons en schrijf ik verhalen met een knipoog voor mijn blog metmarian.com. Verhalen over het leven en overleven, over eten en overeten, over vallen en weer opstaan. Voor vrouwen die weten dat perfectie saai is.
Wellicht tot ziens, Marian 


Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226554

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum