De eerste date

Vrouwen vertellen / 26 december 2014
De eerste date
Shutterstock
De eerste date is altijd spannend. Niet alleen als je op zoek bent naar een relatie, maar zeker ook als je nieuwe vriendschappen wilt sluiten. Benieuwd hoe mijn vriend reageerde toen ik zei dat ik weer ging daten en hoe mijn 'eerste date' was? Lees dan mee!

“Ik ga afspreken met een meisje dat ik nog niet eerder heb gezien”, vertel ik enthousiast tegen mijn vriend. Hij kijkt me verbaasd aan en vraagt al denkend: “Dus je hebt een soort date?”. “Ehm ja, zo kun je het wel noemen”, reageer ik lachend.

Voor mijn vriend ben ik verhuisd naar zijn woonplaats en dat betekende voor mij: een nieuwe leefomgeving, een nieuwe stad en dus ook nieuwe vriendschappen. Hij heeft een hele grote vriendengroep en ik kan het goed vinden met al de vrouwen van deze mannen, maar ik wil niet alleen maar ‘teren’ op zijn vriendschappen. Daarnaast weet ik niet wat de toekomst brengt en mocht het zo zijn dat we op een dag toch uit elkaar gaan (waar ik natuurlijk niet vanuit ga!) zou ik het fijn vinden om niet gelijk weer te moeten verhuizen, omdat ik hier verder niemand ken.

Vol goede moed ga ik online op zoek naar sites waar ik mijn zoektocht naar nieuwe vriendschappen kan beginnen. Naast een profiel op deze site plaats ik ook een berichtje op een andere site. Nog geen uur na het plaatsen hiervan heb ik al meerdere e-mails ontvangen van andere meiden die ook op zoek zijn naar vriendinnen.

Het is gek om zo snel zo veel leuke en lieve reacties te krijgen. Toch voelt het gelijk als een soort ‘keuring’, want ik kan niet met iedereen afspreken en bij het ene berichtje heb ik een prettiger gevoel dan bij het andere berichtje.

Twee weken later spreek ik in het centrum van Leiden - neutrale zone - af met een 21-jarige studente. Ze is iets jonger dan ik, maar we hadden via de mail gelijk een klik: we zijn namelijk allebei au pair geweest in Australië. Gespreksonderwerpen zijn er dus vast genoeg. Al snel herken ik haar en al gauw zitten we met een kopje thee te kletsen alsof we elkaar al heel lang kennen. We praten aan één stuk en voor ik het weet is het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Met een glimlach van oor tot oor kom ik thuis en mijn vriend kijkt me grinnikend aan: “En, hoe je ‘date’?” “Precies zoals een eerste date hoort te zijn: spannend, gezellig en ik kan niet wachten om weer met haar af te spreken!” ;-)

Inmiddels zijn we een half jaar verder en ben ik nog elke dag blij dat ik via het internet op zoek ben gegaan naar vriendschappen. Ik ben goed bevriend geraakt met ‘het meisje van de eerste date’ en daarnaast heb ik er nog een hele leuke vriendin erbij!

Dus wie nog twijfelt: go for it! Het leven is zo veel leuker mét vriendschappen.


Deel dit:

Geschreven door: Janneke Nijssen

Janneke Nijssen

Mijn naam is Janneke, 23 jaar jong en hopeloos verliefd op Australië. Sinds eind mei woonachtig in de omgeving van Leiden. In mijn vrije tijd ben ik het liefst bezig met reizen, fotografie en speel ik stiekem nog The Sims 3.  Verder ben ik een kookkluns, speel ik tennis en vind ik het leuk om af en toe lekker te freubelen. Een eigen website heb ik (nog) niet, maar ik ben groot fan van Instagram. Hier post ik foto’s van eten, DIY , fotografie en nog veel meer (dus schroom niet om me te volgen!)Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226554

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum