Buur(t)overlast

Vrouwen vertellen / 08 juli 2015
Buur(t)overlast
Shutterstock
Het is nog vroeg. Toch is mijn buurman al wakker. En hoe! Er wordt fanatiek geboord, afgewisseld met het snerpende geluid van een snijmachine. Niets zo hinderlijk als een buurman met verbouwplannen. Hoewel?

Ineens zie ik op de muur een joekel van een spin zitten. Een kortstondig gegil kan ik niet onderdrukken. Ik heb het niet zo op spinnen, hoe klein ook. Ik weet dat ze niks doen, maar toch. Met wapperende handen, alsof ik me gebrand heb, haast ik me naar de keuken en kom terug met een glas als ‘wapen’. Daarmee vang ik hem. Ook weer niet zonder gegil.

Nu heb ik in ieder geval bedenktijd om een oplossing te vinden voor dit probleem. En op deze manier loopt het probleem tenminste niet weg. De spin is het er niet mee eens en staat me boos en op hoge poten aan te kijken. Als blikken konden doden…

Alles goed Buuf?”, klinkt het van beneden via de openstaande keukendeur.

Angstvallig ren ik naar het balkon en zie de buurman in een bevuilde spijkerbroek met kniestukken.

Sorry, er zit een enorme spin in de kamer”, zeg ik rustiger dan ik me voel. Eigenlijk wil ik het zwarte gevaarte niet uit het oog verliezen.

Hulp nodig?”

De spin loopt woeste rondjes in zijn kom.

Nee hoor, het lukt wel”, roep ik terug, omdat ik vind dat ik dit klusje eigenlijk zelf moet kunnen klaren.

Terwijl ik met rode konen een papiertje onder het glas schuif, produceer ik een soort hoge fluitketeltoon. De spin lijkt ADHD te hebben en schiet alle kanten uit.

Kom maar jochie”, sus ik niet alleen de spin. “Ik laat je buiten vrij.”

Op het balkon giet ik het glas leeg. Rakelings langs de buurman die net zijn werkschoenen buiten zet. Oeps!

PS: Voor deze blog zijn geen dieren berokkend. ;-)


Deel dit:

Geschreven door: Esmir van Wering - www.esmir.nl

Esmir van Wering

Esmir van Wering (1974) is auteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. In 2012 debuteerde zij met de roman WerkLust. En dit jaar is het tweede deel verschenen: ReisLust.

 “Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom een workaholic en avondmens in wording. Dus qua persoonlijke ontwikkeling zit het wel goed. Schrijven, I love it! Het voelt niet als werken. Het is gewoon wat ik het liefste doe. Over alles wat me opvalt, waar ik van baal of wat me juist blij maakt. Mijn missie is teksten (interviews, reportages, columns, blogs) produceren die iets met je doen.

 Mijn motto: Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft!”

 


 Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226714

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5