Buspassagier

Vrouwen vertellen / 22 november 2014
Buspassagier
Shutterstock
Laat mij die bus maar rijden, riep ik een kwartier geleden nog heldhaftig. Inmiddels zie ik dat héél anders en wilde ik dat ik mijn grote, stoere mond had gehouden.

Mijn partner en ik staan bij de garage en halen de bus van zijn vader op. Het is een oudje. Niet mijn schoonvader, maar de bus. Een ietwat gammel ding dat bij iedere bocht rammelt, kraakt en piept. Het zou me niets verbazen als ik halverwege een onderdeel verlies. Ook de versnellingsbak is een ruim begrip. Wanneer hij in z’n drie zit, is er evenveel speling als wanneer hij in z’n vrij staat. Maar dat is juist de charme van deze ‘viervoeter’. Hoog op de weg laait een stoer gevoel in me op. Vrouwenpowerrr!

Ik rijd ter hoogte van het vliegveld richting De Cocksdorp als ik me wezenloos schrik. “AAAH! AAAAAAAAHHH! AAAAH!!", gil ik. Het is het enige wat ik kan uitbrengen. Ik beland nog net niet in de berm. Aan een onzichtbaar draadje komt een gigantische – nee écht een GIGANTISCHE – spin abseilend naar beneden. Pal voor mijn neus, links van het stuur. Zijn spanwijdte is gelijk aan mijn duim.

Al weet ik rationeel dat spinnen niks doen en ongevaarlijk zijn, ik vind ze doodeng. Door het gehobbel van de bus zwiept het beest hypnotiserend heen en weer voor mijn gezicht. Ik kraam alleen nog klinkers uit, in alle hoge toonsoorten. Niemand zou kunnen vermoeden wat er binnenin deze voorbijrijdende klepperkast gaande is. Hooguit de bumperklever achter me vanwege mijn plotselinge geslinger.

In de paar seconden voordat er acht dikke, zwarte, harige poten op mij neer zullen strijken, passeren enkele opties vliegensvlug de revue: van mijn lief bellen om te wisselen van voertuig. Tot eruit springen en heel hard wegrennen.

De spin glijdt verder naar beneden, rakelings langs het stuur. Door op mijn rechterbil te zitten, voorkom ik dat hij op mijn been landt. Mijn linkervoet til ik hoog op, want stel je voor dat ie via mijn voet alsnog op mijn schoot komt zitten! Dan verdwijnt hij uit beeld, wat zo mogelijk nóg enger is. Hijgend mis ik daardoor de afslag en zit ik nog langer met hem opgescheept.

Eindelijk komt dan onze vertrouwde oprijlaan in beeld. Mijn lief staat me op te wachten en vraagt zich waarschijnlijk af waar ik blijf. Eenmaal thuis weet ik niet hoe snel ik uit de auto moet springen.

"Wat is er?", vraagt hij geschrokken.

Zit ie op mij? Zie je een spin?", herhaal ik al springend en wapperend met mijn armen.

Na een grondige inspectie ga ik het huis in. Maar onder de douche komt deze held op sokken pas weer tot rust. Levensgevaarlijk zo’n oud busje!

Esmir van Wering


Deel dit:

Geschreven door: Esmir van Wering - www.esmir.nl

Esmir van Wering

Esmir van Wering (1974) is auteur, columnist, blogger, ghostwriter, journalist en optimist. In 2012 debuteerde zij met de roman WerkLust. En dit jaar is het tweede deel verschenen: ReisLust.

 “Sinds ik schrijf, ben ik veranderd. Zo ben ik nog creatiever geworden en werk ik tegenwoordig rustig door tot in de kleine uurtjes. Kortom een workaholic en avondmens in wording. Dus qua persoonlijke ontwikkeling zit het wel goed. Schrijven, I love it! Het voelt niet als werken. Het is gewoon wat ik het liefste doe. Over alles wat me opvalt, waar ik van baal of wat me juist blij maakt. Mijn missie is teksten (interviews, reportages, columns, blogs) produceren die iets met je doen.

 Mijn motto: Geniet, lach, wees nieuwsgierig en een beetje naïef. Maak fouten en doe regelmatig iets wat je eigenlijk niet durft!”

 


 Lees meer over deze blogger

Reacties (2)

Eveline
Eveline 07-12-2014 12:01

Haha, leuk geschreven :-). Zie het helemaal voor me!

Esmir van Wering
Esmir van Wering 11-12-2014 11:39

Dankjewel Eveline! Tja, spinnen en tegenwoordig ook gammele busjes zijn niet mijn favoriet. ;-)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227980

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum