Bedpret

Vrouwen vertellen / 21 april 2015
Bedpret
Shutterstock
Na 23 jaar zonder enige variatie in de slaapkamer vonden we het tijd worden voor verandering en besloten we een deskundige om advies te vragen. Wie? De beddenspecialist. Wie anders?

In de eerste speciaalzaak mochten we matrassen testen. Hoewel liggen onder mijn hobby's te scharen valt bleek liggen met een missie weinig relaxed, en jezelf in je reguliere slaaphouding manoeuvreren onder het toeziend oog van de salesafdeling had iets vreemd intiems. We mochten een aantal matrassen testen zonder te weten waar we op lagen. Dit om niet gehinderd te worden door enige voorkennis. De laatste serie bestond uit een zachte, gemiddelde en harde variant. Het deed me denken aan een zeker sprookje en geheel volgens het boekje ging manlief als Papabeer voor de harde versie. Ik voldeed niet geheel als Mamabeer want ik vond net als Babybeer de zachte matras te zacht en ging voor gemiddeld. We bleken beiden een voorkeur te hebben voor deze matrassen, die uiteraard de duurste bleken te zijn. Gedesillusioneerd verlieten we de winkel. Ons budget was niet toereikend. Over de tip van de verkoopster om voorlopig alleen matrassen te kopen en pas later de rest (alsof we geen andere bestemming wisten voor eventueel toekomstig spaargeld) moesten we toch echt een nachtje slapen. In ons oude bed.

Eén wetenswaardigheid hadden we in ieder geval meegekregen. Een pocketveringmatras en een lattenbodem gaan niet samen, vanwege de ruimtes tussen de latten. Goed om te weten.

De volgende dag stapten we een andere zaak binnen. Wij legden onze wensen en lichamelijke klachten voor (het oude bed ging inmiddels precies een half leven mee - de rekenaar onder ons weet nu dat het lijf niet geheel soepel meer is) en de verkoper wees ons de voor ons ideale matras aan. We kenden inmiddels de procedure en lieten ons in foetushouding op de matrassen ploffen, waarna ik gewillig mijn wervelkolom liet betasten zodat mij verteld en manlief getoond kon worden dat deze geheel recht liep en deze matras derhalve geschikt voor me was. Hetzelfde bleek voor mijn wederhelft. Het moet gezegd; het liggen was zalig. Met enige schroom wierp ik hakkelend ons budget op. 'Geen probleem, daarvoor heeft u zelfs een elektrisch verstelbaar bed,' kregen wij tot onze verrassing te horen. Op zoek naar de ombouw. Na een paar 'wel leuks' en 'wel aardigs' zag ik een prachtige ombouw. Ik had nog niets gezegd of manlief slaakte al verrukte kreten. Ombouw, check! De offerte werd gemaakt en we bleven binnen het budget. Een extra lang bed en ook nog elektrisch verstelbaar. Het enthousiasme was groot, maar we gingen toch nog even - retteketet - naar de volgende winkel.

Had ik al vermeld dat het matras een pocketveringmatras was en de bodem een lattenbodem? Maar uhm... dat kan toch niet? Jawel hoor, zo leerden wij ditmaal, als er maar een antislipmat tussen ligt. Goed om te weten.

In winkel 3 gingen wij als volleerde bedzoekers op diverse matrassen liggen en lieten onze wervelkolom bekijken. Er bleek in deze winkel maar één matras te zijn dat ons beviel. Prijsklasse als in winkel 1. In recordtijd waren we terug bij winkel 2.

Had ik al vermeld dat ik in winkel 3 had gevraagd of een pocketveringmatras op een lattenbodem kon? Ja, dat kon, zo leerden wij nu, geen enkel probleem, ook zonder antislipmat. De ruimtes in de lattenbodem waren klein genoeg.

Inmiddels hebben we ons nieuwe bed. En ik moet zeggen, we komen er haast niet uit. Naar bed gaan is weer een feestje. En dus... do not disturb...

Rest nog één vraag. Gaan een pocketveringmatras en een lattenbodem nu wel of niet samen?


Deel dit:

Geschreven door: Eveline - www.evelineschrijft.nl

Eveline

Hoi, mijn naam is Eveline. Een van mijn hobby's is het schrijven van korte verhalen over van alles en nog wat, die doorgaans niet al te serieus bedoeld zijn. Ook heb ik een roman geschreven: 'Sammy's hondenleven', over het leven van het liefste vriendje dat ik ooit gehad heb, gecombineerd met dagboekfragmenten over mijn leven met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). Mijn wederhelft Harry fotografeert. Het liefst zouden wij onze creatieve krachten bundelen door bijvoorbeeld reisboeken te schrijven. Daarbij wonen we natuurlijk in een prachtig  land met bergen en beekjes en lekker weer, in een idyllisch huis met heel veel grond erbij en met kippen en geitjes en honden... Ach, een mens mag een droom hebben toch? Een hond hebben we in ieder geval al.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221440

Nieuwe leden

07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin