Zo pak je eelt op je voeten aan

Style & Beauty / 11 maart 2020
Zo pak je eelt op je voeten aan
Shutterstock
Het terrasjesweer komt eraan en daarmee de dagen dat je op je blote voeten of slippers loopt! We horen je denken; shit mijn voeten. De hele winter te weinig aandacht aan besteed en nu; eeltalarm. Wij geven je tips hoe je het eelt op je voeten kunt bestrijden!

Voetenbad

Neem ongeveer twee keer per week een voetenbad. Na 10 minuten worden je voetjes zacht en kun je het eelt gemakkelijk losmaken van je voeten met bijvoorbeeld een eeltvijl. Er zijn in de winkel ook allerlei middeltjes te koop die je kunt toevoegen aan je voetenbad, zodat het nog sneller gaat.

Crème

Eelt kun je ook bestrijden met speciale crèmes waarin melkzuur of ureum verwerkt zit. Deze crèmes maken het eelt zachter, waardoor je het ook zo weg kan halen.

Pleisters

Er zijn ook pleisters om het eelt aan te pakken. Deze pleisters bevatten salicylzuur, een stofje wat de harde laag week maakt. De pleisters zijn gemakkelijk aan te brengen en bijvoorbeeld iets minder gedoe dan en voetenbad. Deze pleisters zijn af te raden als je diabetes hebt.

Eeltschaaf of eeltvijl

Heb je best veel eelt op je voeten? Dan raden we je aan om een schaaf of vijl te gebruiken die speciaal hiervoor ontwikkeld zijn. Je kunt deze in allerlei soorten en maten kopen in de winkel. Wees hier wel voorzichtig mee, want als je het even te hard doet, dan beschadig je flink je huid en dan wordt het weer pleisters plakken tegen de bloedingen.

Visjes

Visjes aan je voeten laten knabbelen; het kan in één van de vele verschillende vis spa's. Deze visjes knabbelen de dode huidcellen van je voeten en dit levert dus ook gladde voetjes op. Zou dat iets voor jou kunnen zijn?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259970

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin