Zelf een slaapmasker maken

Style & Beauty / 04 augustus 2018
Zelf een slaapmasker maken
Ben jij een lichte slaper? Join the club! Al van jongs af aan merk ik dat het echt donker en stil moet zijn, wil ik in slaap kunnen komen en de rest van de nacht ook in slaap blijven. Nu is dit eigenlijk een hele vervelende eigenschap, want er zijn heel veel plekken waar je slaapt en het niet donker genoeg is. Daarom ga ik sinds kort gewapend met een slaapmasker en oordopjes door het leven; en het werkt! Niemand of niets kan mijn nachtrust nog kan stelen. Niet alleen ideaal voor je eigen kamer, maar ook perfect voor vliegtuigen of hotelkamers. Zo maak je je eigen slaapmasker!

Benodigdheden:

  • Template Slaapmasker (download hier)
  • Vilt
  • Stof (ik gebruikt twee verschillende stoffen voor voor- en achterkant)
  • Spelden
  • Naald
  • Draad
  • Elastieke band
  • Stoffenschaar
  • Papierschaar

Let op!

Het is een súper easy project, maar het heeft mij meerdere keren gekost om het te kunnen maken. Puur omdat ik dácht het logisch te kunnen begrijpen. En dan gaat het fout. Als je deze tutorial létterlijk volgt, lukt het je gelijk in één keer en is het heel makkelijk! Sommige stappen, klinken en voelen onlogisch (been there, done that), maar vertrouw mij, het komt goed. :)

Aan de slag:

1. Print en knip het template uit en pin het vast op de stof. Knip nu het oogmasker uit en herhaal deze stap voor alle drie de stoffen.

2. Meet hoelang de elastieke band moet zijn (om je hoofd) en tel er een centimeter bij op aan elke kant. Pak nu de ‘voorkant-stof’ en pin de uiteinden van de elastieke band vast aan de zijkanten (waar de band straks ook echt komt te zitten). De stap die nu komt is optioneel, maar ik vind het heel fijn: naai met een paar steken de band vast aan de goede zijde van de voorkantstof.

3. Leg nu de achterkantstof er bovenop.

4. Vervolgens leg je de tussenstof, het vilt, erbovenop.

5. Pin alles nu vast en naai ongeveer een halve cm van de kant met de hand (of naaimachine) vast. Laat aan de bovenkant 3 – 4 cm open.

6. Gebruik de opening om het oogmasker binnenstebuiten te vouwen.

7. Naai nu ook het laatste stukje van de naad dicht, en je oogmasker is klaar!


Ik denk dat dit slaapmasker ook een ontzettend leuk en persoonlijk cadeautje zijn om weg te geven! In fact, één van de slaapmaskers geef ik aan mijn schoonzus! xx Shifra


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227978

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Overijssel
Kletsgroepje
8
Gelderland
Ede en omgv
24