We love kasjmier!

Style & Beauty / 11 november 2016
We love kasjmier!
Je kunt er dit najaar niet omheen: kasjmier! Deze extra zachte wol heeft onze harten gestolen en is onmisbaar in iedere garderobe. Heb jij al een kasjmieren item in je kast hangen? Zo niet, dan wordt het nu de hoogste tijd er (minstens) één te halen! We zullen je hier alles over dit fijne en zachte materiaal vertellen, en waarom wij er zo warm van worden.

Fantastisch materiaal

Ken je het fenomeen dat je trui, door beweging van bijvoorbeeld je armen, bolletjes vormt en lelijk wordt? Nou, dat doet een item gemaakt van kasjmier niet! Je kan jaren genieten van je kasjmieren trui of sjaal, mits je voor goede kwaliteit kiest. Bij de aanschaf van kasjmier geldt namelijk: goedkoop is duurkoop. Hoe hoger het percentage kasjmier, hoe beter. Bij Peter Hahn vind je veel kledingstukken die zijn gemaakt van 100% kasjmier en deze zullen er jarenlang als nieuw uitzien. De kwaliteit van kasjmierwol is zo goed, omdat de vezels veel langer en zwaarder zijn als die van gewone wol. Hierdoor slijt het minder snel.

Kasjmier houdt ons bovendien warm als het koud is en koel als het warm is; de wol isoleert goed, maar is doordat het materiaal vrij dun is ook ademend. Ideaal dus! En wist je dat kasjmier niet gestreken hoeft te worden? Zoals we al zeiden: fantastisch materiaal!

Waar komt kasjmier vandaan?

Deze zachte wol komt van de kasjmiergeit, die oorspronkelijk uit de regio Kasjmier komt. Dit is een gebied in India, China en Pakistan. Tegenwoordig zie je de kasjmiergeiten ook in Australië, Nieuw Zeeland en Schotland. Perfecte kasjmier, zoals wij het kennen van de super zachte truien, komt van de onderbuik van de kasjmiergeit. De reden dat kasjmier zo exclusief is, is omdat een geit maar één keer per jaar geschoren kan worden (in tegenstelling tot een schaap). Omdat de geit sowieso geschoren moet worden, kunnen we een kledingstuk van kasjmier met een gerust hart dragen; van dierenleed is geen sprake. Een extra reden om een superzacht item van kasjmier in huis te halen!

Nog meer modetips voor het najaar nodig? Lees dan bijvoorbeeld eens dit artikel, waarin we je vertellen met welke jurkjes je de show kan stelen in de koudere maanden.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209204

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel