Wat vertelt kleur over jou?

Style & Beauty / 15 april 2018
Wat vertelt kleur over jou?
Shutterstock
Ben jij je bewust van wat je vertelt met je kleuren? Kleur is energie, kleur is de snelste manier van communiceren en kleur kan zowel emoties weergeven als beïnvloeden.

Als je naar je werkt gaat of een leuke middag hebt met je vriendinnen, mama's onder elkaar of quality time hebt met je partner, wist je dat je dan (onbewust) de kleuren uit je kledingkast pakt die laten zien hoe je je op dat moment voelt en wat je wilt communiceren?

De kracht van kleur

Nog maar weinig mensen beseffen hoe krachtig kleur eigenlijk is! Hoeveel invloed het heeft op je dagelijkse leven en op jouw gevoel en dat van je omgeving. Jij en je kinderen kiezen niet zonder reden die kleur voor in hun slaapkamer of voor in huis. Het vertelt altijd iets.

Zo gebruiken bijvoorbeeld steeds meer ziekenhuizen kleur op o.a. kinderafdelingen. Dit omdat bewezen is dat het invloed heeft op hoe jij je voelt en daarom ook op je gestel. Waarom willen kinderen graag kleur dragen en zie je dat dit vaak minder wordt naarmate ze in de pubertijd komen? Als kind voel je je nog vrij en zijn er geen belemmeringen als puber alweer veel meer voor hun gevoel. Dan kom je in de fase van onzekerheid en weet je niet goed wie je nu eigenlijk bent.

Wat vertelt nu welke kledingstuk of accessoire?

Op welke plaats je wat draagt heeft ook weer zijn eigen betekenis. Zo geeft de kleur om je hals bijvoorbeeld aan hoe jij je boodschap wilt communiceren, de kleur van broek wat je drijfveer is, de kleur van je oorbellen hoe je luistert en de boodschappen van het leven interpreteert en de kleur van de top hoe je je echt voelt!

Bijzonder toch?

En zo kan je met een kleurensessie ontdekken wie jij bent, wat je vertelt aan je omgeving, wat je uitdagingen zijn en welke kleuren je kunnen helpen je doel te bereiken of nu datgeen te veranderen in je leven wat je heel graag wilt! Maar je kan ook inzicht krijgen in het leven van je kinderen. In welke fase zitten ze nu of waar hebben ze op dit moment behoefte aan? En dit alleen maar door naar je eigen of dat van je kinderen hun kleurkeuzes te luisteren.

' Life is like a colorful wardrobe, you never know what color you will choose the next day..!'


Deel dit:

Geschreven door: Ellen Venema - www.mamastyliste.nl

Ellen Venema
Ik ben Ellen Venema, mamaStyliste en ik help moeders de balans te vinden tussen het mama en vrouw zijn. Ik vertaal de uitstraling én persoonlijkheid naar de kleding en kleuren in de kast!


Lees meer over deze blogger

Reacties (5)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223250

Nieuwe leden

04-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin