Waarom iedere moeder mooie lingerie verdient!

Style & Beauty / 16 september 2017
Waarom iedere moeder mooie lingerie verdient!
Shutterstock
We leven in een tijdperk waarin boeken als Fifty Shades of Grey als paddenstoelen uit de grond schieten, en billboards hun naam vaak echt eer aan doen. In zo ongeveer ieder bushokje staren schaars geklede dames in bikini’s of lingerie ons aan en geen video clip zonder dames in string en bh.

Hoe is het mogelijk dat er überhaupt nog ‘sexloze’ kledingstukken liggen in mijn lingerie la? Hoe is het eigenlijk mogelijk dat er vrijwel geen enkel stukje fraai lingerie meeri n mijn kast ligt. Vroeger kwam ik er in om, gaf ik er flink wat geld aan uit maar kennelijk hebben mijn kinderen ook mijn voorliefde voor mooi ondergoed de nek om gedraaid.

Ondergoed

Ondergoed het woord alleen al. Mijn wederhelft kijkt allergisch mijn kant op als ik dit woord uitspreek. En letterlijk vertaald dus eigenlijk helemaal niet zo goed, want de vleeskleurige bh’s en degelijke hipsters voegen zero to nothing toe aan het libido. Ik moet toegeven dat die voedings- en sportbh’s wel enorm lekker zitten, maar mijn partner zou ze het liefst stuk voor stuk door midden knippen alvorens ze ritueel te verbranden. Had hij even geluk dat ik afgelopen weekend noodgedwongen nieuwe bh’s moest gaan kopen, omdat mijn borstomvang in korte tijd een flink stuk smaller was geworden.

Daar stonden we dan...

Daar stonden we dan, in een stampvolle lingerie keten. En overal waar ik keek prachtige setjes, fluoriserend roze, zachte pastelteinten, verleidelijk rood of sensueel zwart. Ik besefte me direct dat ik beter even een verkoopster om advies kon vragen, want door mijn nogal afwijkende maat vallen zo’n 95% van de modellen al af. 75F, ik had keuze uit 6 verschillende bh’s en uiteraard uit de basic-collectie (lees: vleeskleurige jumbo bh’s met dito slips).

Mooier

Uit de 6 overgebleven opties koos ik er 1, die ik met twijfels mee nam naar het pashokjes. Toen ik mezelf in de spiegel bekeek, bedacht ik me dat ik mijn lichaam eigenlijk ook veel mooier vind in een fraai setje ipv. een saaie sportbh. De verkoopster, uitgerust met een roze meetlint om haar schouders, dook nog even het magazijn in voor wat exemplaren die nog niet in de winkel hingen en kwam terug met 2 beeldschone exemplaren Uiteindelijk stapte ik met een grote roze tas vol lingerie de winkel weer uit. En dat zou ik veel vaker moeten doen, want een bh is veel meer dan een stukje stof om je borsten te beschermen tegen de zwaartekracht.

Allereerst 1 tip

Trek je ondergoed lade open, neem een schaar. Knip alles wat onder de noemer ondergoed valt door midden. Neem al die vuilnis zakken met gehalveerde items mee naar de dichts bij zijnde zandbak (dit uit veiligheid). Leeg de zakken in het midden van de zandbak, giet er 2 liter licht ontvlambare vloeistof overheen en steek dit aan. Aanschouw dit spektakel (en symbool van vrouwelijkheid) vanaf een veilige afstand

Groots resultaat, kleine prijs

Mooie lingerie hoeft niet persé duur te zijn. Ja, ik heb een La Perla slipje in mijn la liggen die over de €100 was (inderdaad, toen had ik nog geen kinderen. Wat zeg ik. Ik was vrijgezel en ik werkte 40 uur voor een meer dan riant salaris), en ik kocht vroeger wel eens setjes bij Victoria Secrets. Maar als je een beetje een gangbare maat hebt kun je hele fraaie setjes kopen bij bijvoorbeeld de New Yorker. Ook de Hema en zelfs de Zeeman verkopen betaalbare lingerie!

Het oog wil ook wat

Ik spoor niemand aan om enkel gekleed in lingerie de straat op te gaan, maar je partner ziet je waarschijnlijk wel regelmatig in je lingerie. En vooral wanneer jullie een gezellige avond in de slaapkamer hebben (ook al duurt het maar 10 minuten, omdat er gegarandeerd een kind huilend wakker wordt) het is wel een toegevoegde waarde. Vergelijk het met een cadeautje, daarvan vinden we het toch ook leuk als het mooi is ingepakt? Ik kan je garanderen dat mooi lingerie je sexleven (en in veel gevallen dus je relatie) een boost geeft! Man blij, jij blij!

Het is vrouwelijk

Ik snap dat het niet altijd praktisch is, en die voedingsbh natuurlijk wel, maar kom op we zijn naast moeders toch ook nog vrouw! En met het dragen van lingerie voel ik me zo veel vrouwelijker! Stel hoge hakken er onder maken het helemaal af. Oh ja vergeet niet je bovenkleding aan te trekken! Ook mijn wederhelft kan mooi lingerie waarderen, en ik de complimenten die het uitlokt.

Gun het jezelf

Ik geef eerlijk toe, ik moest wel even slikken toen we gingen afrekenen. Maar ik heb helaas niet de maat die iedere winkel verkoopt. Aan de andere kant moet ik ook niet piepen, en het mezelf gewoon eens gunnen. Ik werk aan mijn lijf, ik investeer er veel tijd in, ik pas mijn eetpatroon er voor aan en ik leg er ook geld voor neer (sportschool abonnement, cleansing kuur etc.). Nu ik die eerste resultaten op weg naar mijn streef gewicht heb gehaald en ik mijn lichaam in positieve zin zie veranderen, mag dat best beloond worden met een mooie setje lingerie!


Deel dit:

Geschreven door: Daphne Neufeglise - www.redactie@mynameismama.nl

Daphne Neufeglise

Mijn naam is Daphne, maar sinds twee jaar word ik steeds vaker Mama genoemd. Ik ben moeder van 2 zonen, partner van Brian en fanatiek blogger. 
Dagelijks blog ik over alles wat ouderschap te maken heeft op www.mynameismama.nl mijn eigen Mama & Kind Lifestyle Blog. Op 
Vriendinnenonline lees je 2x per maand een blog van mij. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226396

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum