Waarom een peeling/scrub belangrijk is voor een mooie huid

Style & Beauty / 17 mei 2018
Waarom een peeling/scrub belangrijk is voor een mooie huid
Shutterstock
Regelmatig peelen helpt je huid gezond en stralend te zijn. Je huid is 24 uur per dag 7 dagen in de week hard aan het werk om nieuwe huidcellen te maken, te repareren en afvalstoffen af te voeren. Om dit proces te helpen is regelmatig een peeling of scrub doen geen overbodige luxe. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar wat is nou het verschil tussen peeling en scrub?

Dode huidcellen

Dode huidcellen, het klinkt een beetje onsmakelijk vind je niet? Doordat je huid van binnenuit hard aan het werk is om je huid gezond te houden werkt je huid langzaam afvalstoffen en de afgestorven huidcellen naar het oppervlak.

Omdat deze dode huidcellen je huid een doffe, vale uitstraling kunnen geven, en ook nog eens voor pukkeltjes en puistjes kunnen zorgen, doordat ze de porie blokkeren, is het verstandig om je huid minimaal 1 en maximaal 2 keer per week te peelen/scrubben. En ga nou niet gelijk als een wilde tekeer met een grove scrub, maar doe het subtiel.

Wat is het verschil tussen scrub en peeling?

Een peeling bestaat eigenlijk altijd uit een verwekende stof. Dit is meestal een zuur, zoals bijvoorbeeld: fruitzuren w.o. citroenzuur en glycolzuur (AHA’s), maar ook Salicylzuur (BHA) is een veel gebruikt zuur. Deze zuren lossen als het ware de celtussenstof op, waardoor de dode huidcel er als het ware afvalt.

Een scrub bestaat uit een crème met fijne tot grove korrel. Doordat je met je vingertoppen deze scrubcrème inmasseert schuren de korreltjes de dode huidcellen weg. Je lichaam kan je ook scrubben met een speciale scrubhandschoen of sisalhandschoen. Net wat je zelf prettig vind in gebruik.

Voor je lichaam kun je beter kiezen voor de scrub en voor je gezicht een milde peeling. Je gezichtshuid is nu eenmaal vele malen dunner dan de huid van je lichaam, dus behandel haar met respect.

Hoe gebruik je een peeling of scrub?

Een peeling kan je vaak al aanbrengen op een schone droge huid, soms moet je de peeling even laten inwerken, dit kan licht tintelend aanvoelen en trekt langzaam weg. Afhankelijk van de peeling die je gebruikt laat je deze 5 tot 10 minuten inwerken, dit staat vaak wel aangeven op de verpakking.

Voor het lichaam is het het handigst om onder de douche te scrubben. Breng de scrubcrème aan op een vochtige huid en masseer in ronddraaiende bewegingen de scrub over je huid. Als je een scrubhandschoen of sisalhandschoen gebruikt kun je ook beter je huid eerst natmaken, anders kan het nogal pijnlijk schuren. Eventueel doe je wat douchegel op je handschoen, dan sla je 2 vliegen in 1 klap, door je gelijk te wassen.

Naverzorging

Als je een peeling of scrub gedaan hebt is het wel fijn om je huid even extra te verwennen met een voedende bodylotion of een maskertje of serum voor je gezicht. Alvorens je je crème aanbrengt. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen.

Geef jij je huid regelmatig een scrub/peeling?


Deel dit:

Geschreven door: Bianca Molenaar - www.blog4beauty.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

200284

Nieuwe leden

20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin