Voorkom een lippenbalsemverslaving

Style & Beauty / 06 november 2017
Voorkom een lippenbalsemverslaving
Shutterstock
November is een maand die vele weertypes kent. Zonnige dagen wisselen zich af met herfstachtig of echt winters weer. Dan moet ineens de warme winterjas en sjaal ons beschermen tegen de gure wind. Wanneer het weer zo guur is, kunnen onze lippen erg droog worden. Met alle enthousiasme gaan we smeren met een lippenbalsem. Dit zorgt er immers voor dat de lippen weer zacht en gehydrateerd aanvoelen. Echter smeer met mate… want voor je het weet heb je een lippenbalsemverslaving.

Onze lippen zijn dun

Onze lippen zijn zoveel dunner dan de rest van onze huid. De lippen bestaan uit 3 tot 5 cellagen. Onze huid daarentegen heeft 16 huidlagen. Onze lippen bevatten geen zweetklieren. Hierdoor is er niet de natuurlijke laag van zweet en huidoliën die onze huid glad en soepel houden. Onze lippen drogen sneller uit en zijn gevoeliger voor weersinvloeden.

Dode huidcellen

Wanneer je meerdere keren per dag je lippen voorziet van een lippenbalsem zorg je ervoor dat er een laag over de buitenste laag, bestaande uit dode huidcellen, wordt gelegd. De dode huidcellen kunnen vervolgens nergens naartoe. De celcyclus wordt als het ware stilgelegd.

Herstel

Zodra je stopt met het gebruik van de lippenbalsem dan is het laagje weg en moeten je lipcellen zelf weer hard aan het werk om weer helemaal op gang te komen. Hierdoor duurt het langer dan gebruikelijk voordat alle cellen in je lip zijn vernieuwd. Het resultaat is dat de buitenste dode cellaag langer op je lippen blijft zitten met als gevolg droge lippen inclusief die bijbehorende velletjes.

Dit zal net zolang zo blijven tot de lippen weer helemaal gewend zijn om te vernieuwen. Deze periode verschilt per persoon. Bij de één is dit met een week hersteld, terwijl dit bij een ander misschien wel een maand (of nog langer) kan duren. Probeer het gebruik van lippenbalsem te beperken. Het is even sterk zijn, maar straks shinen onze lippen weer van nature!


Deel dit:

Geschreven door: Marleen - www.missmarleen.nl

Marleen

Hallo, ik Marleen en ben 40 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in het oosten van het land. Ik werk op de commerciële binnendienst bij een assurantiekantoor in mijn woonplaats. Als kind was ik al dol op schrijven, maar ben er destijds niet mee verder gegaan. Nadat deze hobby geruime tijd op een zeer laag pitje heeft gestaan, ben ik sinds een paar jaar weer volop aan het schrijven. Deze blogs zijn terug te vinden op www.missmarleen.nl.Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211708

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum