De beste verzorging voor je lichaam tijdens de herfst

Style & Beauty / 26 oktober 2017
De beste verzorging voor je lichaam tijdens de herfst
Shutterstock
Het is herfst en dit betekent dat het snel kouder zal gaan worden buiten. En dat kou wat met je lichaam doet, is een feit. Je moet je niet alleen warmer gaan aankleden, maar je moet je lichaam ook op andere manieren gaan beschermen. Wij vertellen je hoe je dit goed kunt doen.

Huid

Als het kouder buiten wordt, wordt je huid droger. Dit komt omdat er minder vocht in de lucht aanwezig is. Je huid moet je dus zelf vochtiger gaan houden. Dit kan door middel van een goede dagcrème en die zou je in de herfst bijvoorbeeld kunnen aanvullen met een goede nachtcrème. Ook zal af en toe het gebruik van lippenbalsem of vaseline prettig zijn, omdat je lippen droger worden. Daarnaast zou je na het douchen je lichaam in kunnen smeren met een goede bodylotion, zo blijft je huid soepel aanvoelen.

Licht

De dagen worden korter en dus is het snel donker. Daardoor leef je minder in het licht. Dit kan ervoor zorgen dat je niet helemaal in je hum bent. Dus ga overdag een keer extra naar buiten, bijvoorbeeld een rondje wandelen tijdens de lunch. Helemaal als het zonnetje schijnt, pik je licht en vitamine D mee.

Voeding

Omdat het kouder buiten wordt, moet je jezelf ook beschermen tegen het oplopen van een griepje en dus is het belangrijk dat je gezond eet. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines binnen krijgt, net iets meer als in de zomer, want dan is je weerstand over het algemeen beter. Ook kun je water gaan vervangen voor thee, want waarschijnlijk heb je meer behoefte aan warme dranken en zo blijf je toch je lichaam hydrateren.

Slapen

Naast gezond eten, is het belangrijk dat je voldoende slaapt, zodat je weerstand goed blijft en je de herfst letterlijk aan kan! En aangezien het eerder donker wordt, zou het niet lastig moeten zijn om wat eerder je bed in te gaan. Bijvoorbeeld met een van deze spannende leesboeken.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211708

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum