Tips om zelfbruiner streeploos aan te brengen

Style & Beauty / 23 juli 2017
Tips om zelfbruiner streeploos aan te brengen
Pexels
Wat doe je als je van jezelf niet snel bruin wordt en toch met een licht gebronsde huid in een mooi jurkje over de boulevard wilt flaneren? Ook een bikini staat toch net even leuker met een bruin tintje? Kortom tijd voor actie, tijd voor de zelfbruiner!

Gelukkig is de tijd van oranje armen en benen verleden tijd. Maar als je je huid niet goed voorbereid op een zelfbruin sessie kun je wel eens onder de bruine vlekken en strepen komen te zitten.

Wil je een mooi bruin kleurtje zonder de ‘negatieve’ gevolgen van zonnebanken en schadelijke Uv-stralen of heb je net als ik een hele lichte huid die nauwelijks bruint. Dan heb ik wat tips voor je om toch een mooi natuurlijk bruin kleurtje te krijgen zonder zon.

Tips om je zelfbruiner goed aan te brengen

  1. Geef je lichaam een lekkere scrubbeurt onder de douche, zo verwijder je alle dode huidcellen en heb je minder kans op vlekken en strepen. Dode huidcellen pakken namelijk sneller de kleur van de zelfbruiner op.
  2. Breng na het afdrogen géén bodylotion aan en wacht even tot je echt goed droog bent. Ondertussen kan je je (teen)nagels en nagelriemen even insmeren met Vaseline, zodat ze niet meebruinen.
  3. Doe een beetje zelfbruiner op je hand en meng hierdoorheen je favoriete bodylotion. Ongeveer 50/50. Even goed mengen.
  4. Begin bij je voeten en smeer langzaam naar boven. Het beste is om het mengsel echt in je huid te masseren. Ga zo je hele lichaam langs. Let bij je armen op dat je de zelfbruiner uitsmeert met de haargroei mee, anders krijg je sneller vlekken.
  5. Breng bij je enkels, knieën en ellebogen nog wat extra bodylotion aan. Omdat deze plekken vaak nogal droog zijn nemen ze extra snel de kleur van je zelfbruiner aan, met vieze vlekken tot gevolg.
  6. Wees bij je gezicht extra voorzichtig. Dit geeft gauw een onnatuurlijke overgang. Beter is om hier een percentage zelfbruiner vs nachtcrème van 30/70 aan te houden. Beter de volgende dag nog een keer dan in een keer te donker! Smeer het mengsel goed uit, let vooral op je haargrens, wenkbrauwen en kaaklijn.
  7. Wacht met aankleden tot je niet meer ‘plakkerig’ aanvoelt. Als het te lang duurt, kun je het overtollige weghalen door zachtjes met een tissue te deppen (niet wrijven!).
  8. Leg 2 watjes met lotion klaar en haal deze over de binnenkant van je handen en tussen je vingers door. Zo voorkom je dat ze ook meebruinen. De buitenkant van je handen moet tenslotte wel bruin worden.

Tijdstip van aanbrengen

Het handigste is om dit zelfbruin ritueel ’s avonds te doen en niet gelijk in bed stappen, want je kunt nog een beetje afgeven. Verstandig om donker beddengoed op je bed te leggen.

Mocht je de volgende dag toch nog een vlekje of streepje op je lijf tegenkomen, dan is dit met een beetje plaatselijke scrub is dit ‘probleem’ gauw verholpen. Herhaal het ritueel naar behoefte (liefst om de dag) voor een natuurlijke opbouwende ‘bruining’.

Wat is jouw zelfbruin-ervaring?


Deel dit:

Geschreven door: Bianca Molenaar - www.blog4beauty.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226396

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin