Tatoeage trends 2018; heb jij er één?

Style & Beauty / 16 februari 2018
Tatoeage trends 2018; heb jij er één?
Pexels.com
De tijd dat tatoeages alleen waren weggelegd voor een select groepje durfallen is al lang en breed voorbij. Sterker nog, tegenwoordig zijn de inkttekeningen vaker kleurrijk, lieflijk of minimalistisch. Hier een selectie van tatoeage trends, die je in 2018 nog veel zult gaan zien.

Watercolour

Bij de watercolour techniek is er geen sprake van een zwarte outline. Dit om het vloeibare effect te versterken, het ziet er namelijk uit als een aquareltekening. Er is namelijk sprake van uitlopende kleuren, het is dan ook een stijl waar veel verschillende kleuren en tinten worden gebruikt.

Er is enige kritiek op deze techniek omdat de kans groter is dat de inkt uitloopt en eerder vervaagd. Hoe dit precies uitpakt gedurende de jaren is lastig te zeggen omdat het een vrij nieuwe techniek is waardoor er nog niet te zien is hoe de tattoos zich houden over een periode van tijd.

Daardoor willen ook niet alle artiesten deze tatoeages zetten. Degene die dit wel doen hebben hier veelal hun specialisatie van gemaakt. Dit resulteert in artiesten die internationaal bekend zijn omdat ze zich deze stijl eigen hebben gemaakt en zijn er communities die deze kunstwerkjes verzamelen.

Geometrisch

In de categorie moderne tatoeages hoort ook de geometrische tattoo. Het kan gaan om eenvoudige strakke lijnen, driehoekjes of een combinaties van vormen. We zien dan ook steeds meer vraag naar minimalistische tatoeages, vooral bij vrouwen is dit erg gewild. Sommige artiesten hebben zich hierin gespecialiseerd en kunnen echt hele fijne lijnen neerzetten.

minimalist-line-tattoo

Mandala’s

Mandala’s zijn symmetrische ronde figuren die door monniken worden gebruikt om de concentratie te versterken. Ideaal voor tijdens het mediteren en ook schitterend als tattoo. Ze doen het dan ook goed op ieder lichaamsdeel zoals bijvoorbeeld de schouder, onderarm of kuit. Over het algemeen wordt bij dit ontwerp enkel gebruik gemaakt van zwarte inkt. Mensen die deze tattoo zetten doen dit natuurlijk omdat ze het een mooi plaatje vinden maar ook omdat het past bij de henna-stijl, de mandala wordt dat ook regelmatig gecombineerd met andere vormen in deze stijl.

De vertrouwde plaatjes

Natuurlijk blijven de oldschool tattoos ook nog altijd populair in het portfolio van de tattooshop. Niet iedereen is immers gecharmeerd van de trends. Er zijn tatoeëerders die alle stijlen zetten of die zich juist specialiseren in de tattoos uit een bepaalde tijd of stijl. Kijk hier goed naar voordat je beslist naar welke shop je gaat.

En, heb jij een tatoeage? Zo ja, waar heb jij voor gekozen en op welke plek? Laat het in een reactie hieronder weten!


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (7)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221802

Nieuwe leden

12-07-2020
12-07-2020
12-07-2020
12-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin