Smokey eyes maken in 6 simpele stappen

Style & Beauty / 19 juni 2018
Smokey eyes maken in 6 simpele stappen
Shutterstock
Heb jij een feestje in de planning of wil jij eens uitpakken door smokey eyes aan te brengen bij jezelf? Deze mooie make-up techniek maken je ogen sprekender en intenser. En het leuke is, het maken van smokey eyes is niet zo moeilijk als het lijkt. Dus ga eens aan de slag met deze zes stappen.

Benodigdheden:

  • Primer of foundation
  • Oogpotlood
  • 3 tinten oogschaduw in dezelfde kleurgroep
  • Kwasten
  • Mascara

Stap 1: Primer of foundation

Begin met het aanbrengen van een primer of foundation op je oogleden, hierdoor blijft je make-up beter zitten. Als je er ook voor kiest om de foundation voor de rest van je gezicht te gebruiken, dan kun je dat het beste vooraf doen.

Stap 2: Lichte oogschaduw

De kracht van smokey eyes zit hem in het verloop van de kleuren; tegen je wimperrand is het het donkerst en richting je wenkbrauw wordt het steeds lichter. We beginnen met het lichte gedeelte, deze kun je net onder je wenkbrauw aanbrengen.

Stap 3: Medium oogschaduw

Vervolgens kun je met de middelste kleur oogschaduw het midden van je ooglid inkleuren, daar waar je ooglid de knik maakt.

Stap 4: Donkere oogschaduw

De donkere oogschaduw breng je tenslotte aan op het onderste gedeelte, tegen de wimperrand aan. Breng de oogschaduw laag voor laag aan, hoe dichter bij de wimpers hoe donkerder.

Als de 3 kleuren oogschaduw erop zitten, dan kun je de kleuren met een kwastje wat vervagen en blenden zodat ze mooi in elkaar overlopen.

Stap 5: Eyeliner

Maak vervolgens met een oogpotlood een lijntje boven je wimpers, de zogenoemde eyeliner. Het lijntje mag wat dikker en hoeft niet kaarsrecht te zijn. Je gaat hem zo toch nog een beetje uitsmeren. Laat dit lijntje aan het uiteinde een ietsje omhoog lopen. Als het lijntje staat, kun je deze met een kwastje een beetje mengen met de oogschaduw.

Ook onder je oog kun je een lijn met je oogpotlood trekken. Ook kun je de donkerste oogschaduw een beetje onder je oog aanbrengen (doe dit wel heel dun). Vervaag deze ook een beetje met een dun kwastje.

Stap 6: Mascara

Tot slot ga je je mascara opdoen. Gebruik veel mascara en maak meerdere lagen om de look compleet te maken. Et voilà, jij hebt je eigen smokey eyes gemaakt!

Filmpje

Iedereen heeft een eigen voorkeur in volgorde, dus je kunt hier altijd mee experimenteren. Als je het fijn vindt om wat beeld te zien, dan kun je dit filmpje hieronder nog even bekijken. Succes en onthoud: oefening baart kunst!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227972

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Gelderland
Ede en omgv
24
Overijssel
Kletsgroepje
8