Shopverslaafd? Lees dan deze 5 tips!

Style & Beauty / 19 augustus 2018
Shopverslaafd? Lees dan deze 5 tips!
Shutterstock
Als vrouw zijnde zijn we allemaal wel (een beetje) shopverslaafd. De ene koopt graag boeken, de ander weer make-up of kleding. Deze tips gaan vooral over dat laatste probleem: verslaafd aan kleding kopen. Hoe kun je door geld te besparen, toch nieuwe leuke outfits dragen?

Tip 1: Ruim je kledingkast op!

Deze tip kennen we allemaal wel, maar we zijn daar eigenlijk te lui voor (of we hebben geen tijd). Toch is dit een hele nuttige tip! Misschien kom je wel nog dat ene leuke truitje van vijf jaar geleden tegen en kan je daarmee een hele nieuwe outfit creëren. Of vind je een basic zwart topje die je eigenlijk nog zou kopen omdat je er geen meer had. Zoek alles uit en wat je niet meer past geef je weg of je geeft het aan een goed doel. Maak ook een stapel met kleding die je in de afgelopen paar jaar niet meer hebt gedragen, maar die je wel nog passen.

Tip 2: Maak nieuwe combinaties

Door nieuwe combinaties te maken ontdek je eigenlijk weer ‘nieuwe kleding’. De broek die je pas hebt gekocht past eigenlijk wel bij dat oude truitje die je al een paar jaar niet meer hebt aangehad. Zoek zoveel mogelijk setjes bij elkaar en zo zie je dat je veel meer outfits kan maken dan dat je eerst had gedacht. Heb je meer dan dertig combinaties? Dan zie je pas dat het niet meer nodig is om alweer naar de stad te gaan.

Tip 3: Maak een wishlist (en koop niet meer!)

Door het maken van een wishlist besef je je hoeveel je eigenlijk nog nodig hebt of graag zou willen hebben. Schrijf jouw wishlist ergens op (of gebruik een app). Als je dat hebt gedaan ga je op zoek naar deze items. Het moeilijke hiervan is om je alleen aan je wishlist te houden en dat geen andere kleding gaat kopen. Probeer dit een paar maanden uit en zie hoeveel geldt dat bespaart.

Tip 4: Shop online

Weet je jouw maat en klopt die altijd? Shop dan online! Houd daarbij juist de kortingen in te gaten en ook of er geen verzendkosten of retourkosten zijn. Maar pas op: ga niet teveel kopen! Webshops zijn door hun aanbiedingen heel verleidelijk en hoe makkelijk is het om op een knopje te drukken? Voor je het weet heb je het item al gekocht. Maar als je die verleiding kunt weerstaan dan is online shoppen echt een uitvinding.

Tip 5: Koop winterkleding in de lente en zomerkleding in de herfst.

Minimaal twee keer per jaar is er sale. Als er in de lente sale is, zijn dat vaak items van de afgelopen winter en andersom ook. Vaak vergeet je dat en koop je pas een item wanneer je dat nodig hebt. Doe dit niet! Denk vooruit! Wil je nog nieuwe laarzen voor in de winter? Koop ze dan aan het einde van het voorjaar. Vaak scheelt dat echt een paar tientjes of zelfs meer.

Heb jij nog handige tips om op kleding te besparen?


Deel dit:

Geschreven door: Vienna - www.seeastyle.blogspot.nl

Vienna

Mijn naam is Vienna en ik ben een fashionblogger. Eigenlijk is het geen blog maar meer een algemene website, waar ik verschillende stijlen laat zien door o.a. collages te plaatsen. Hierdoor hoop ik ervoor te zorgen dat jij zo inspiratie krijgt. Neem een kijkje en dan zie je wat ik bedoel!Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227972

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Gelderland
Ede en omgv
24
Overijssel
Kletsgroepje
8