Schoonheid is jezelf zijn

Style & Beauty / 04 juni 2014
Schoonheid is jezelf zijn
Shutterstock
Veel vrouwen zijn niet tevreden over hun uiterlijk. Maar wat is échte schoonheid? Schoonheid is een betrekkelijk begrip, zeker als je kijkt naar wat mensen vroeger mooi vonden en wat tegenwoordig als schoonheidsideaal geldt. Lang en slank? In de oertijd vonden ze dat spuuglelijk. In dit fascinerende fotoboek zijn 75 bekende en onbekende vrouwen gefotografeerd van alle leeftijden en vertellen zij openhartig over hun geheel verschillende kijk op schoonheid en hun weg naar zelfacceptatie.

Vrouwen over schoonheid en hun schoonheidsideaal

De centrale vraag is of er daadwerkelijk een schoonheidsideaal bestaat? En zo ja in hoeverre worden vrouwen daardoor beïnvloedt? Zo vertelt een topmodel dat schoonheid niet altijd gelukkiger maakt en komen ook vrouwen met zware brandwonden en lichamelijke beperkingen (door ziekte of aangeboren) aan het woord, die tevreden zijn met hoe ze eruit zien. Maar ook, hoe ervaart zwemster Ranomi Kromowidjojo schoonheid en wat betekende het voor actrice Monique Rosier, toen ze zich bevrijdde uit de hel die boulimia heet.

Gehandicapte vrouwen, vrouwen met amputaties, corpulente vrouwen, vrouwen met het Downsyndroom en vrouwen, waar ogenschijnlijk alles perfect is in hun leven… Allemaal geven ze een eerlijke kijk op wat schoonheid betekent. ‘Pas in de wereld van psychiatrie zag ik wat echt schoonheid is,’ zegt één van hen. ‘Het niet goed kunnen zien geeft me juist meer rust,’ zegt een vrouw die bijna blind is. De indrukwekkende verhalen hebben één overeenkomst; schoonheid is pas echt schoonheid als je accepteert wie je werkelijk bent.

Via social media en stichtingen (zoals Down Syndroom Stichting, Roos Prommenschenckel Stichting en Borderline Stichting) konden vrouwen zich voor dit boek aanmelden. En dat deden ze massaal.De fotoshoots hadden als doel om al deze vrouwen een mooie dag te bezorgen en zelfacceptatie te bevorderen.

Bestel dit mooie boek bij Bol.com, de kosten voor dit boek zijn 24,95 euro.


Deel dit:

Geschreven door: Jhemyla Ravensbergen

Jhemyla Ravensbergen

Hallo , mijn naam is Jhemyla en ik ben gek op alles wat met beauty en fashion te maken heeft oftwel een echt ‘’meisje meisje.’’ Ik vind het interessant om de laatste trends te volgen. Op mijn blog houdt ik alles bij en schrijf ik over mijn ervaringen met producten en/of trends. Neem zeker even een kijkje op www.beautyenfashion.com   

 Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211708

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum