Natuurlijke cosmetica; wat is het precies en waar is het goed voor?

Style & Beauty / 17 oktober 2016
Natuurlijke cosmetica; wat is het precies en waar is het goed voor?
Shutterstock
Tegenwoordig zijn we allemaal steeds meer bewust van gezondheid en goede producten. Wat is goed voor onszelf, maar hoe kunnen we ook iets bijdragen aan het behoud van de natuur. Die behoefte wordt steeds groter en daarom komen er ook steeds meer initiatieven en producten op de markt die hieraan bijdragen. Vandaag duiken we in de wereld van natuurlijke cosmetica. Waarom zou je dit gebruiken en wat is het precies?

Wat is natuurlijke cosmetica?

De term 'natuurlijk' wordt gegeven op het moment dat de ingrediënten van het product daadwerkelijk uit de natuur komen. Denk bijvoorbeeld aan planten, kruiden, extracten, oliën etc. Er worden dan geen synthetische stoffen aan toegevoegd, dus geen chemische stoffen die gemaakt worden in een laboratorium.

Waar zijn natuurlijke verzorgingsmiddelen goed voor?

In bijna alle shampoos, lotions en cosmetica zitten ingrediënten die ervoor zorgen dat het lekker ruikt, schuimt en ervoor zorgt dat je huid of haar na afloop zacht aanvoelt. Denk maar eens aan het wassen van je haar. Vaak voelt je haar na een wasbeurt lekker zacht aan, terwijl gezond haar eigenlijk iets stroef moet aanvoelen.

Het zachte effect ontstaat doordat er een laag om je haar wordt gebracht door moisterizers, een ingrediënt dat wordt toegevoegd om de chemische reactie van de sulfaten te verdoezelen. Maar juist hierdoor is je haar niet echt schoon -er zit immers weer een laagje omheen- wat vet en zwaar haar veroorzaakt.

Natuurlijke shampoos maken het haar op een natuurlijke wijze schoon en voegen dan ook geen onnatuurlijke laagjes toe. Hierdoor zal je haar wat stroever aanvoelen, maar in feite betekent dat je haar juist goed schoon is.

Ook goed voor het milieu

Naast dat natuurlijke cosmetica goed is voor jouw lichaam, is het ook veel beter voor het milieu. De chemicaliën die in veel gewone verzorgingsproducten zitten, smeer je op je huid en de restanten daarvan spoelen wij op die manier dagelijks door het afvoerputje van de douche.

Door gebruik te maken van natuurlijke producten, wordt niet alleen je lichaam minder belast, maar komen er ook geen bestrijdingsmiddelen in het milieu terecht. Natuurlijke producten zijn bovendien vaak ook nog eens biologisch afbreekbaar.

Lavera

Onlangs hebben wij een presentatie van de nieuwe lijn van Lavera mogen bijwonen. De producten die zij maken, zijn met 100% natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn zoveel mogelijk van biologische herkomst. De producten worden bovendien niet getest op dieren én zijn bijna allemaal 100% veganistisch. De verwachtingen bij zijn goed, we zijn heel benieuwd hoe we de producten gaan ervaren.


Gebruik jij al natuurlijke verzorgingsproducten? En welke? Deel het met ons in een reactie hieronder!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223226

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin