Verschillende manieren van ontharen, hoe doe jij het?

Style & Beauty / 03 april 2017
Ad
Verschillende manieren van ontharen, hoe doe jij het?
Shutterstock
In een tijd dat het verwijderen van ongewenste haren het modebeeld is, zijn veel van ons met allerlei middelen in de weer om deze te verwijderen. Er zijn verschillende manieren, voor ieder wat wils. Wij geven je vandaag een overzicht van de diverse methodes.

Scheren

Nog altijd heel populair is het scheren van de ongewenste haren. Het is pijnloos, je kunt het thuis doen en het is in een handomdraai gefixt. Even onder de douche met je scheermesje en de haren zijn weer weg. Voor eventjes dan, wat dat is gelijk de keerzijde van het scheren. De haren komen zo snel terug, dat je elke paar dagen in de weer moet blijven, mits je het glad wilt houden. Dit zorgt weer voor irritatie van de huid; wat bultjes, rode vlekken en jeuk kan veroorzaken.

Epileren

Een andere variant die je ook thuis kunt doen, is met een epilady aan de slag gaan. Het werkt elektrisch en heeft eigenlijk dezelfde werking als een pincet. Door een ronddraaiende beweging met allemaal klemmetjes, worden de haren en de wortels eruit getrokken. Doordat de wortel er ook uit gaat, blijft het langer glad (indicatietijd 3-5 weken). Het nadeel is dat het wel pijnlijk is, zeker in het begin. Na verloop van tijd worden de wortels dunner (omdat deze elke keer opnieuw aangemaakt worden en daardoor nog niet zo dik zijn), waardoor het eruit trekken daarvan minder pijnlijk is. Ook worden je stoppels minder stug, maar groeien er elke keer zachtere 'baby' haren terug.

Ontharingscrème

Met een ontharingscrème kun je zelf bijvoorbeeld je bikinilijn ontharen door deze crème er op te smeren, een paar minuten te wachten en weer af te spoelen. Het voordeel is dat je het thuis kunt doen en pijnloos is. Het nadeel is dat -net als bij het scheren- de wortel blijft zitten, waardoor je snel weer stoppels zult krijgen. De werking is daarentegen makkelijk en het is een relatief goedkope manier van je ongewenste haren verwijderen.

Harsen en waxen

Bij harsen en waxen wordt er met behulp van een kleverige substantie de haren en de wortel verwijderd. In de meeste gevallen wordt dit bij de bekende waxsalons gedaan, je kunt er echter ook thuis mee aan de slag gaan. Daar hebben wij zelf geen ervaring mee. Net als met het epileren blijft het behandelde oppervlak een aantal weken glad en komen de haren minder dik en minder stug terug.

Laserbehandeling

Ongewenste haren kun je met een laserbehandeling permanent laten verwijderen. Met deze behandeling zullen de haarzakjes door de laserstraal kapot worden gemaakt, waardoor er geen nieuwe haren meer kunnen groeien. De behandeling is wel een aantal keer nodig en tussen elke behandeling zit een aantal weken. Je bent er dus wel even zoet mee, maar dan ben je ook van die haren af. De behandeling zelf is wel wat pijnlijk, maar het is ook redelijk snel gepiept. Laat je hierover vooraf goed over informeren. Het nadeel is dat het wel wat prijziger is, maar het bespaard wel een hoop gedoe op lange termijn.

En, verwijder jij je ongewenste haren? Welke manier gebruik jij?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221642

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin