Hoe kun je langer lijken? Tips voor kleine vrouwen!

Style & Beauty / 01 mei 2018
Hoe kun je langer lijken? Tips voor kleine vrouwen!
Shutterstock
Stond jij ook niet vooraan in de rij toen de lange benen uitgedeeld werden? Niks aan te doen en bovendien past een klein lichaam ook wel weer extra goed bij vrouwen, vinden wij! Wil je soms toch wat langer lijken, dan zijn daar ook wel weer voldoende trucjes voor. Wij delen er een aantal met jou!

Modellen

Het model van een broek of rok kan het beste een hoge taille hebben. Hiermee verleng je optisch de lengte van je benen. Kies bij het dragen van een rok voor een lengte die net onder de knie valt. Als je een smalle taille hebt, dan kun je het beste voor een hoge broek gaan met een wat korter topje, want om langer te lijken moet je de nadruk leggen op het smalste stuk van je lichaam.

Kleuren

Probeer je hele outfit in dezelfde kleur te stylen of kleuren die goed op elkaar aansluiten. Hierdoor lijk je zowel langer als slanker. Als je namelijk een compleet andere kleur broek als top aan trekt, dat wordt je look in het midden 'gebroken' en oogt dit optisch weer kleiner.

Patronen

Leuk om grote patronen of bloemen op je kleding te hebben, maar om langer te lijken is dit vaak wat minder geschikt. Je kunt dan beter voor kleine subtiele patronen kiezen of idealiter helemaal een effen kleur. Een alternatief is het dragen van verticale strepen, hierdoor wordt de aandacht van boven naar beneden getrokken, waardoor je dus langer lijkt.

Hakken

Natuurlijk ligt dit een beetje voor de hand, maar door het dragen van hakken ben je niet alleen een stukje langer, je oogt ook gelijk een stuk langer. Doordat namelijk een gedeelte van je voet zichtbaar is, wordt dit gevoelsmatig opgeteld bij je benen waardoor je dus zomaar wat extra centimeters cadeau krijgt!

Niet doen

Vermijd alles wat horizontale strepen heeft zoals leuke shirts of truien met streepjes. De aandacht wordt hierdoor namelijk van links naar recht getrokken, waardoor je alleen maar breder in plaats van langer lijkt. Hetzelfde geldt voor een (brede of opvallende) riem.

Ook vlindermouwen zijn eigelijk niet helemaal geschikt voor kleine dames, ook dit laat je breder lijken. Ga liever voor aansluitende kleding.

Kapsel

Tot slot kun je ook nog op je kapsel letten, als je het helemaal goed wilt aanpakken. Voor kleine vrouwen is kort haar vaak goed geschikt, omdat lang haar ook wel weer wat overheersend kan zijn. Heb je wel lang haar, dan kun je door het dragen van een hoge staart of knot je lengte letterlijk en figuurlijk wat verlengen.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223570

Nieuwe leden

09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020
09-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin