Het dragen van verschillen tinten geeft balans!

Style & Beauty / 18 januari 2016
Het dragen van verschillen tinten geeft balans!
Shutterstock
Als we een nieuwe outfit gaan shoppen kiezen we vaak voor dezelfde kleuren. Een groen tuniek met hetzelfde kleur vest en soms zelfs nog dezelfde kleur ketting. Zo past alles alles mooi bij elkaar en ben je meteen klaar. Maar wist je dat als je meerdere tinten en zelfs kleuren tegelijk draagt dit balans in je uitstraling brengt?

Kijk in de spiegel!
Kijk goed naar jezelf in de spiegel. Wat zie je? Je ziet bijna altijd een uitstraling met meerdere tinten en zelfs kleuren. Je ogen zijn bijvoorbeeld weer een andere kleur dan je huid en je haar weer een andere kleur dan je ogen en huid. Kortom je ziet meerdere kleuren en/of tinten tegelijk.

Het verschil in tint en kleur
Je hebt verschillende kleuren die je kunt combineren. Zo kan je bijvoorbeeld rood met blauw en geel met elkaar dragen. Je hebt daarnaast ook verschillende tinten van één kleur. Je hebt licht rood, donker rood en een medium kleur rood.

Jouw contrast
Iedereen heeft daarin ook een verschil in contrast van kleur. Je kunt een laag, medium of hoog contrast hebben. Een contrast is het verschil tussen tegenstellingen. Bijvoorbeeld tussen licht en donker of tussen twee kleuren, tussen personen. Een hoog contrast betekent een groot verschil, zwart en wit, dag en nacht. Een laag contrast duidt op weinig verschil: grijstinten onderling bijvoorbeeld. Op onderstaande foto zie je een hoog contrast. Donker haar, een veel lichtere huid en medium tot lichte kleur ogen. Duidelijk een groot verschil. Daarnaast kan je ook een groot contrast in je persoonlijkheid hebben (krachtig maar soms ook erg gevoelig bijvoorbeeld). Dit laat je altijd samen terugkomen in jouw kleuren en kleding. Het gaat hierin ook altijd weer om de combinatie van je binnenkant en je buitenkant. Hoe je dit verbindt leg ik graag een andere keer verder uit.

De balans
Wanneer je je eigen tinten en/of hoeveelheid kleuren, contrast en persoonlijkheid herhaalt in je kleding past dit beter bij jou als persoon. Je herhaalt dan namelijk je eigen uitstraling en persoonlijkheid. Naast de balans die je ervaart en de reacties van de mensen om je heen zal je ook ervaren dat je de eigenschappen van de meerdere kleuren jou lekkerder in je vel laat zitten. Zo heeft namelijk iedere kleur zijn eigen eigenschap en energie. Binnenkort ga ik hier dieper op in.


Deel dit:

Geschreven door: Ellen Venema - www.mamastyliste.nl

Ellen Venema
Ik ben Ellen Venema, mamaStyliste en ik help moeders de balans te vinden tussen het mama en vrouw zijn. Ik vertaal de uitstraling én persoonlijkheid naar de kleding en kleuren in de kast!


Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226198

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum