Gezicht masker - Hoe en waarom?

Style & Beauty / 06 mei 2016
Gezicht masker - Hoe en waarom?
Shutterstock
Gezichtsmaskers, echte oppeppers voor de huid. Maar waar is het nou eigenlijk goed voor? Hoe kies je het juiste masker? Hoe gebruik je het? Nieuwsgierig? lees maar gauw verder..

Wat doet een gezichtsmasker met je huid?

Een gezichtsmasker kun je zien als een tweede huid.
Wanneer je het masker aanbrengt, wordt de huid afgesloten waardoor warmte en vocht vastgehouden worden.
Hierdoor krijg je een betere doorbloeding, je houdt meer zuurstof vast, huidcellen worden dan actiever en zo worden gifstoffen sneller afgevoerd.

Welk gezichtsmasker kun je het beste kiezen?

Het is belangrijk om een masker te kiezen die bij jouw huidtype past.

  • Vette huid - Voor de vette huid kun je het beste kiezen voor een klei/modder masker. Dit trekt de viezigheid uit de poriën waardoor je huid matter wordt. Ook absorbeert het overtollig talg en onzuiverheden. Dit masker wordt hard.
  • Gecombineerde huid - Voor de gecombineerde huid kun je het beste kiezen voor twee verschillende maskers. Breng een klei/modder masker aan op de t-zones (voorhoofd - neus - kin) en breng een crème masker aan op de rest van het gezicht.
  • Normale huid - Voor een normale huid is het heel eenvoudig, eigenlijk kan alles. Wissel eens af en kijk wat je zelf het fijnste maskertje vindt.
  • Droge huid - Voor de droge huid kun je het beste kiezen voor een crème masker. Dit kun je zien als een soort dagcrème. Het geeft de huid een vocht boost en laat droge plekjes verdwijnen.
  • Ieder huidtype - Een exfoliërend masker verwijderd dode huidcellen die je poriën kunnen verstoppen. Soms zitten er kleine scrubdeeltjes in, aan het einde kun je die een beetje inmasseren. Gebruik dit masker niet te vaak!

Hoe te gebruiken?

Voor ieder masker geldt:
Maak van te voren het gezicht grondig schoon met een face-wash en eventueel een Clarasonic of andere reinigingsborstel. Dep het gezicht droog met een handdoek en breng het masker aan. Dit gaat het beste met een masker of foundation kwast. Laat het masker intrekken dit is meestal 15 tot 20 minuten. Gebruik je een kant en klaar masker? Kijk dan even op de verpakking. Was het masker met lauw water van het gezicht af en dep het droog. Nu voelt het gezicht schoon, glad en verzorgd aan.
Je kunt het beste 1 keer per week een maskertje aanbrengen, dit is het beste voor de huid.

Opzoek naar een leuk, betaalbaar cadeautje voor je moeder of beste vriendin? Geef haar eens een maskertje!


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226658

Nieuwe leden

26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum