Een mooie gezonde huid begint bij een goede reiniging

Style & Beauty / 27 februari 2018
Een mooie gezonde huid begint bij een goede reiniging
Shutterstock
Een mooie gezonde huid begint bij een goede (maar milde) reiniging. Veel mensen denken dat ze flink moeten schrobben en schuren om hun huid zo schoon mogelijk te maken, maar niks is minder waar.

Een milde reiniging met respect voor je huid maakt haar niet alleen schoon, maar stimuleert en verbeterd de huidfuncties. Daarnaast kan een schone huid ook beter voedingsstoffen opnemen uit je dag- en nachtverzorging. Het soort reiniging is afhankelijk van je huidtype, maar ook van wat je zelf prettig vind om te gebruiken. Als je maar in je achterhoofd houd dat het mild moet zijn. Dus geen irriterende stoffen zoals parfum, alcohol e.d.

Reiniging

De ochtendreiniging wordt vaak ‘vergeten’ maar deze is net zo belangrijk als de avondreiniging. Gedurende de nacht is je huid hard aan het werk om huidschade van de dag te herstellen en nieuwe huidcellen aan te maken. Hierbij komen afvalstoffen vrij, die je huid naar de oppervlakte werkt om af te voeren.

Niet zo handig dus om hier overheen gelijk je dagcrème te smeren. Dus pak je cleanser, verdeel licht masserend met vochtige vingers over je gezicht, spoel af met lauwwarm water en reinig na met een watje met wat alcoholvrije tonic. Klaar!

Voor het slapengaan

‘s Avonds is het verstandig om iets intensiever te reinigen. Je make-up, stress, luchtvervuiling en dode huidcellen wil graag weg hebben, voordat jij lekker naar dromenland vertrekt. Herhaal het ritueel van de ochtend en vergeet ook vooral je ogen niet goed schoon te maken. Doordrenkt hiervoor een watje met oogmake-upremover, druk een paar tellen lichtjes tegen je wimpers en veeg dan zachtjes naar beneden, herhaal deze handeling en veeg dan naar de binnenkant van je ogen. Herhaal dit tot je ogen helemaal schoon zijn. Al met al hoeft het reinigen dus echt geen uren te duren, het is net als tandenpoetsen 2 x per dag hooguit 2 minuten en je huid blijft langer jong, egaal en stralend. Dat wil jij toch ook?!

Reinig jij je huid altijd 2x per dag? Wat is jouw reinigingsritueel?


Deel dit:

Geschreven door: Bianca Molenaar - www.blog4beauty.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223862

Nieuwe leden

15-08-2020
14-08-2020
14-08-2020
14-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum