DIY | WK Crop Top

Style & Beauty / 11 juni 2014
DIY | WK Crop Top
Nog even en het WK begint. Om helemaal in de stemming te komen ben ik aan de slag gegaan om zelf een aanmoediging shirt te maken.

Ik vind de samenhorigheid en gezelligheid die een WK of een EK met zich mee brengt altijd heel leuk. Het enige wat ik een beetje tegen opkijk is de foute oranje kleding aan te trekken. Om de twee jaar haal ik dat ene oranje shirt uit de achterste hoek van de kast om het Nederlands elftal aan te moedigen. De kleding mag van mij wel meer flatteus. Ik vind persoonlijk oranje niet zo een mooie kleur. Vooral dat knal oranje staat mij niet. Ik vind het daarom zonde om geld uit te geven aan iets wat ik toch voor twee jaar lang niet meer draag. Daarom heb ik besloten om zelf een WK shirt te maken wat niet oranje van kleur is en niet het ‘foute outfit’ gehalte heeft.

Zoals ik al zei vind ik oranje me niet zo mooi staan, daarom heb ik er voor gekozen om de kleuren van de Nederlandse vlag aan te houden. Normaal gesproken zou ik mijn shirt verven met textielverf, maar ik kon geen textielverf bij mij in de buurt vinden en ik was te lui om helemaal naar de stad te fietsen. In plaats van textielverf heb ik ecoline gebruikt. Stof pakt ecoline heel goed, het enige nadeel is dat het niet water vast is . Eigenlijk kan ik mijn shirt niet wassen zonder dat het verkleurd. Ik raad je dus aan om met textielverf te werken. De technieken die hier onder laat zien zijn ook met textielverf goed te gebruiken.

Wat heb je nodig:

Handschoenen: €0,00 bij de textielverf inbegrepen
Textielverf: €4,51 per pak, o.a verkrijgbaar bij drogista.nl
Bakje: €0,00 oud verpakkingsmateriaal
Crop Top: €4,95 verkrijgbaar bij H&M
Spons: €0,05 verkrijgbaar bij Big Bazar
Totaal: € 13,95

Stappen:

Stap 1: Trek voordat je begint plastic handschoenen aan. Giet zo'n puur mogelijke textielverf in een bakje. (Gebruik meer textiel poeder in verhouding tot water)

Stap 2: Dep de spons in de textiel verf. Met de spons ga je de bovenkant van je top verven. Draai voorzichtig het shirt om en bedek ook de achterkant van het shirt.

Stap 3: Om een verloop van helderheid in kleur te maken, voeg ik bij elke strook steeds meer water erbij. De verf wordt transparanter en laat minder verf achter. Het helpt ook om tussendoor je spons uit te spoelen.

Stap 4: Kleur je top tot één derde van boven naar onder rood. Verf de onderkant donkerblauw tot licht blauw tot één derde naar boven. Het midden laat je wit.

Stap 5: Hang je crop top te drogen.

Eindresultaat:

07

Ik ben klaar om het Nederlands elftal aan te moedigen op het WK. Heb jij al je outfit bij elkaar?

Liefs, Renate


Deel dit:

Geschreven door: Renate Schipperen

Renate Schipperen

Hoi, ik ben Renate. Ik heb vele leuke DIY-projecten opgesnord. Deze deel
ik graag met jullie op Vriendinnenonline, als op mijn eigen blog
www.datzitwelsnor.net. Het is hartstikke leuk om je eigen dingen te
maken en vaak hoef je hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Dus wil
jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik
doe.Dat zit wel snor!
Liefs, RenateLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218340

Nieuwe leden

30-05-2020
30-05-2020
30-05-2020
30-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin