DIY: Scrub met amandelolie

Style & Beauty / 28 januari 2015
DIY: Scrub met amandelolie
Door je huid regelmatig te scrubben blijft hij lekker zacht. Nu kan een goede scrub best prijzig zijn, maar je kan er ook heel goed een zelf maken. Het is heel simpel, je bent binnen een paar minuten klaar en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig!

DIY: Scrub met amandelolie

Benodigdheden:

  • Een goed afsluitbaar potje zoals een weckpot van bijvoorbeeld de Hema of Ikea.
  • Genoeg suiker om je potje te vullen.
  • Amandelolie
  • Geurolie naar keuze (optioneel)

De hoeveelheid amandelolie hangt af van de grootte van je pot en de hoeveelheid suiker die je gebruikt hebt. Amandelolie is in kleine flesjes verkrijgbaar bij de drogist voor een paar euro, of in grote flessen via internet.

DIY: Scrub met amandelolie

Om de scrub te maken vul je potje met suiker, maar niet helemaal tot de rand. Je hebt namelijk nog wat ruimte nodig om te roeren.

DIY: Scrub met amandelolie

Giet nu beetje bij beetje amandelolie bij de suiker en roer dit goed door. Ga daarmee door tot je tevreden bent met de structuur. De scrub moet niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Als je twijfelt kan je een beetje testen op je hand.

DIY: Scrub met amandelolie

Als laatste kan je nog wat druppels geurolie toevoegen als je dat lekker vindt. Is je huid gevoelig? Sla deze stap dan over.

DIY: Scrub met amandelolie

Klaar! Dat viel mee toch? Nu kan je onder de douche stappen en genieten van je zelfgemaakte scrub. Het scrubben kost misschien wat extra tijd onder de douche, maar door de amandelolie hoef je je daarna niet meer in te smeren met bodylotion. Dat scheelt weer!

Heb jij al eens zelf scrub gemaakt?


Deel dit:

Geschreven door: Margot van der Wiel - www.mysimplyspecial.com

Margot van der Wiel

Hoi! Mijn naam is Margot en ik woon samen met mijn vriend en een kleine poes die luistert naar de naam Nala. Ik ben opgeleid als Industrieel Ontwerper en heb een paar jaar ontwerp-ervaring opgedaan bij Rituals. Inmiddels ben ik voor mezelf aan de slag gedaan en blog ik fanatiek. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met DIY-projecten, interieur, food, health, beauty en meer. Ben je nieuwsgierig geworden? Al mijn tips en inspiratie voor het dagelijks leven van een jonge vrouw verzamel ik op www.mysimplyspecial.comLees meer over deze blogger

Reacties (7)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226446

Nieuwe leden

23-09-2020
23-09-2020
23-09-2020
22-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum