DIY Kusjes Blouse

Style & Beauty / 14 september 2016
DIY Kusjes Blouse
Geef je oude blouse een lieftallige nieuwe look met rode kus lipjes. Kijk mee met deze leuke DIY.

Op een avond zat ik televisie te kijken naar het programma ' Jongen tegen de Meisjes' (best een leuk programma, maar dat doet er niet toe). Chantal Janzen is de presentatrice en ze had zo'n leuk blousje aan. Namelijk eentje met allemaal kusjes erop (zie hier). Ik dacht bij mezelf; die moet ik hebben! Dus ik ben eens op internet gaan rond neuzen naar een blouse of shirt met kusjes erop. Ik vond een aantal blousjes via modemusthaves, fernlice en bershka. Helaas werd de een niet meer verkocht, de ander was te goede met bestellen en de laatste niet mijn smaak. Dan zit er nog maar één ding op. Zelf maken! En laat ik daar toevallig al enige ervaring in hebben.

Ik had nog een witte blouse (met hier en daar wat vlekken) in de kast liggen. Deze was perfect om te bewerken. Om gemakkelijk een patroon te creëren, maak ik gebruik van de stempel techniek. Je kan een stempel kopen maar ik heb er voor gekozen om er zelf één te maken. Zo hou je het lekker goedkoop. Ik heb eerder laten zien hoe je gemakkelijk zelf je stempel kan maken. Klik hier voor de DIY stempels maken.

Wat heb je nodig:

(Oude) Blouse of Shirt: € 0,00
Stempel: € 0,50 maak je eigen stempel
Textielverf: € 4,28 voor 250 ml, o.a verkrijgbaar bij valeda.nl
Totaal: € 4,78

Stappen:

02

Stap 1: Smeer een medium laag verf op een egaal oppervlak (een papiertje bijvoorbeeld).

Stap 2: Druk je stempel in de verf. Zorg dat de gehele stempel goed bedekt is met verf. Pas wel op dat je niet te veel verf gebruikt anders gaat dit in de lijntjes zitten en dan ontstaat er eerder een vlek in plaats van een mooie kus afdruk.

Stap 3: Druk de stempel op de stof. Speel met de dikte van de verf per kus afdruk. Gebruik de ene keer meer verf dan de andere keer. Hierdoor lijkt het als er echt iemand kusjes op de bloes heeft gegeven.

Stap 4: Nadat alle verf goed is gedroogd ga je de afbeelding fixeren zodat de verf niet meer kan uitlopen. Hiervoor volg je aanwijzingen van wat er op de tube textielverf staat. Bij de meeste gevallen fixeer je de afbeelding door de verf warm te maken met bakpapier en een strijkijzer.

Eindresultaat:

Ik ben blij dat ik er voor heb gekozen om er zelf een kusjes blouse te maken in plaats van er één te kopen. Ik vind namelijk mijn blouse er realistischer uitzien door de verschillende dekkingen van de verf. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker om te zeggen dat je het zelf heb gemaakt.

Een toepasselijke dikke kus,

Renate


Deel dit:

Geschreven door: Renate Schipperen

Renate Schipperen

Hoi, ik ben Renate. Ik heb vele leuke DIY-projecten opgesnord. Deze deel
ik graag met jullie op Vriendinnenonline, als op mijn eigen blog
www.datzitwelsnor.net. Het is hartstikke leuk om je eigen dingen te
maken en vaak hoef je hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Dus wil
jij ook creatief bezig zijn? Dat kan, ik laat stap voor stap zien wat ik
doe.Dat zit wel snor!
Liefs, RenateLees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin