Bruidsmeisjes; wie ga je kiezen en wat zijn de taken?

Style & Beauty / 23 mei 2017
Bruidsmeisjes; wie ga je kiezen en wat zijn de taken?
Shutterstock
Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Langzamerhand zul je gaan merken dat er steeds meer op je pad komt en dat er continu keuzes gemaakt moeten worden. Zo ook over de bruidsmeisjes. Maar wat doen zij eigenlijk precies en wie vraag je hiervoor? Wij helpen je op weg!

Wie moet je kiezen als bruidsmeisje

Of je wel of geen bruidsmeisjes gaat kiezen voor jullie bruiloft, dat is geheel aan jullie. Dit is niet verplicht en ook niet per definitie gebruikelijk. Het is leuk om goede vriendinnen wat meer te betrekken bij het huwelijk, zonder dat ze direct de rol en de taken van een ceremoniemeester hebben.

Het is fijn als de vriendinnen die je hiervoor vraagt het leuk vinden om met je mee te denken over de invulling van de dag en dat je lekker met hen in de stemming kunt komen.

Dresscode bruidsmeisje

Bruidsmeisjes waren vroeger hetzelfde gekleed als de bruid zodat boze geesten niet konden zien wie van hen de bruid was. Tegenwoordig is dit niet meer zo, maar worden de jurkjes vaak nog wel in kleur afgestemd met elkaar. Uiteraard is dit niet verplicht, je ziet tegenwoordig steeds meer bruidsmeisjes die hun eigen kleding kiezen. Kijk daarbij wel een beetje naar een eventuele dresscode en de stijl van de bruid, het is natuurlijk een heel verschil of de bruid een prinsessen jurk van Pronovias of een bohemian jurk van Rembo Styling kiest.

Taken bruidsmeisjes

Een bruidsmeisje heeft een aantal taken als je het formele lijstje aanhoudt. Natuurlijk kunnen jullie samen afstemmen waar je hen wel en niet voor wilt inzetten:

  • Meedenken en evt. helpen met de bruiloftsplanning
  • Meegaan trouwjurk passen (yay!)
  • Het vrijgezellenfeestje organiseren
  • Gasten naar hun zitplaats begeleiden tijdens ceremonie en diner
  • Trouwringen aangeven
  • Cadeaus aannemen
  • Bruid ondersteunen: bruidsboeket vasthouden als de bruid hem kwijt wilt, mental talk geven, helpen met opfrissen of haar jurk omhooghouden bij het toiletteren
  • Ceremoniemeester helpen indien noodzakelijk
  • Dansen op het feest, jullie zijn de sfeermakers!

Wil jij bruidsmeisjes op jouw huwelijk?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin