Winterse beauty foutjes die je wilt voorkomen

Style & Beauty / 30 december 2016
Winterse beauty foutjes die je wilt voorkomen
Shutterstock
In de winter krijgt je lichaam heel wat te voortduren en heeft het wat extra liefde en aandacht nodig. Naast de dingen die je juist wél moet doen, zijn er ook een aantal gewoontes die je in dit seizoen juist niet moet doen. Wij geven je tips!

1. Te heet en te lang douchen

Lekker warm douchen deze winter. Klinkt heel verleidelijk! Toch zeggen wij: niet doen! Als je lichaam namelijk oververhit wordt, ga je transpireren om warmte te verliezen. Na het douchen zit deze warmte nog aan de oppervlakte van je huid, waardoor er veel lichaamswarmte verloren gaat. En daardoor krijg jij het snel koud.

Na een kwartier begint de beschermlaag van je huis te beschadigen en komt het hydrateren van je huid gedrang. Probeer daarom iets korter en iets minder warm te douchen deze winter.

2. Je handschoenen vergeten

Door haast wil je nog wel eens vergeten om zonder handschoenen naar buiten te gaan. Het gevolg? Je handen drogen uit en je krijgt kloofjes en scheurtjes in je huid. Dit, terwijl het makkelijk te voorkomen is door simpelweg handschoenen aan te trekken. Probeer ze ook regelmatig in de smeren met een verzorgende handcreme om ze soepel te houden. Zet bijvoorbeeld een tube naast je werkplek neer.

3. Geen extra voeding voor je haar gebruiken

Niet alleen UV-stralen zijn schadelijk voor je haar, ook de kou kan je haar een flinke opdonder geven. Verzorg daarom je haar na het wassen met conditioner of enkele druppels olie.

4. Je voeten vergeten

Je voeten hebben het zwaar in de winter. Ze zitten de hele dag ingepakt en gedurende de dag ontstaat er afwisseling tussen koude voeten en zweetvoeten. Zorg daarom ook dat je ze goed insmeert met voedende bodylotion en trakteer jezelf af en toe op een lekkere pedicure. En dan nog iets, laat je nagellak niet te lang op je teennagels zitten. In de winter iets waar je vaak slordig mee bent - je ziet het toch niet - maar hierdoor krijg je gele nagels. Een goede richtlijn is ongeveer 3 weken.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum