Ballerina tutu maken

Style & Beauty / 05 april 2014
Ballerina tutu maken
www.wonder-fotografie.nl
Maak zelf een lieve tutu voor je kleine ballerina zonder een naaimachine te gebruiken! Je hebt maar drie 'ingrediënten' nodig :)

Welk klein meisje houdt er niet van om rondjes te draaien op vrolijke muziek? Ik ken er niet heel veel. Onze kleine meid kan nog niet los lopen (wel al rondjes rennen om de tafel!), maar wanneer ze muziek hoort begint ze te zwingen. Ik hou van ballet en wanneer ik aan ballet denk, denk ik aan dansende lichtroze tutu’s. Als fotograaf maak ik zelf veel van mijn foto-props en nu leek het me hoog tijd om een simpele baby tutu in elkaar te frutselen voor alle mini-ballerina’s die met hun papa’s en mama’s naar de fotostudio komen.

www.wonder-fotografie.nl

Ik was verbaasd hoe snel ik klaar was en hoe weinig spullen ik eigenlijk nodig had. Je kunt elk knutselwerkje natuurlijk zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar het is niet nodig. Dus wil je ook zo’n lief en simpele baby tutu maken voor je dochtertje/zusje/nichtje/kleindochter of jezelf? Volg dan de instructies en draai nog een rondje!

www.wonder-fotografie.nl

Materialen (dat zijn er weinig!):

- Tule

- Lint

- Elastiek

- (schaar)

Stap 1:

Knip stroken van de tule. Mijn rokje is voor 1-jarige meisjes en mijn stroken waren ongeveer 15 cm breed en 40 cm lang.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 2:

Ga op zoek naar een stoel of andere constructie waar je het elastiek omheen kunt spannen. Ik kwam een handige blokkenwagen tegen!

www.wonder-fotografie.nl

Stap 3:

Knoop nu het elastiek losjes vast. Halverwege kun je opmeten hoe breed hij moet worden en hem strak dicht knopen. Pak nu een strookje tule en knoop dit om het elastiek heen zoals op de foto.

www.wonder-fotografie.nl

Maak een lus van de tule en leg dit op het elastiek.

www.wonder-fotografie.nlSteek nu het uiteinde van de tule door de lus heen.

www.wonder-fotografie.nl

Ga door totdat het rokje breed genoeg is. Schuif de stroken tegen elkaar aan, zodat het een mooi vol tutu-rokje wordt.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 4:

Tule kriebelt een beetje. Om dit minder kriebelig voor je kleine meid te maken en iets extra’s toe te voegen, kun je er een lint door heen zigzaggen.

www.wonder-fotografie.nl

Stap 5:

Nu kun je hem dichtknopen en er een klein meisje heel blij mee maken! Ik heb zelf nog een tweede rokje gemaakt waarbij ik in plaats van een lint, t-shirt materiaal tegen de knoopjes hebt genaaid. Zo zit het rokje nog net iets comfortabeler, maar dan heb je wel een naaimachine nodig. Hopelijk is het goed gelukt!

www.wonder-fotografie.nl


Deel dit:

Geschreven door: Fenna - www.wonder-fotografie.nl

Fenna

Dag dames, mijn naam is Fenna. Ik ben 27, getrouwd en sinds april 2013 ben ik moeder van een lief meisje. Ooit droomde ik ervan om een eigen fotostudio te beginnen en dat is gelukt! Ik ben fotograaf en fotografeer het liefste Newborn babies en bruiloften. Daarnaast wordt ik ook heel enthousiast van Cake Smash fotoshoots (lekker kliederen!) en portretsessies. Willen jullie een kijkje nemen op mijn website www.wonder-fotografie.nl. Ik knutsel graag zelf mijn fotoprops (maar ook hele andere dingen), dus regelmatig zal ik een DIY project delen! Enjoy :)Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227972

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Gelderland
Ede en omgv
24
Overijssel
Kletsgroepje
8