5 tips tegen onzuiverheden

Style & Beauty / 29 mei 2019
5 tips tegen onzuiverheden
Shutterstock
We zouden allemaal graag een egale huid willen hebben, maar het kan soms heel moeilijk zijn om dit te krijgen of om te behouden. De oorzaak van onzuiverheden is bij de een weer anders dan bij de ander. Maar het is altijd beter om het te voorkomen dan het te genezen, dus in dit artikel vind je 5 tips tegen lastige onzuiverheden. Waar moet je op letten om dit zoveel mogelijk te voorkomen?

1. Reinig en verzorg de huid elke dag goed

De huid is een heel belangrijk orgaan en veel van wat je op de huid smeert komt in het lichaam terecht. In de nacht herstelt de huid en stoot het afvalstoffen af, die afvalstoffen moet je in de ochtend van je gezicht af wassen. De huid wordt overdag blootgesteld aan invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld uitlaatgassen. Daarom is het belangrijk om de huid ook in de avond te reinigen en je make-up goed te verwijderen. Ook verzorging is heel belangrijk om de huid in balans te houden. Wanneer de huid uit balans is, krijg je sneller onzuiverheden.

2. Drink veel water en eet zoveel mogelijk gezond

Dit is een veel genoemde tip, maar het is écht belangrijk! Veel water drinken zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft en dat heb je echt nodig. Tevens zorgt water ook gewoon voor een mooie en egale huid. Alles wat je lichaam in gaat, komt er ook ergens weer uit. Als je teveel en te vaak ongezond voedsel eet, krijgt je lichaam veel 'foute stoffen' binnen en dat wordt zichtbaar op de huid. Als je wilt snacken, doe dit dan niet te vaak en pak niet teveel.

3. Verwissel regelmatig je handdoek en kussensloop

Zoals hierboven al beschreven is je huid in de nacht flink aan het werk om te herstellen en om afvalstoffen af te voeren. Die afvalstoffen komen op de huid te liggen en waar ligt jouw huid op? Juist, op je kussen! Je brengt gemiddeld zo'n 8 uur per nacht door op dat kussen, dus wissel regelmatig je kussensloop om. Je kunt je kussen natuurlijk ook even omdraaien, dat scheelt weer moeite. Als je een gevoelige huid hebt, kun je een apart handdoekje gebruiken voor het gezicht, maar verwissel deze dan ook regelmatig!

4. Blijf met je handen van je gezicht af

Deze tip is ontzettend moeilijk, maar ook héél belangrijk. Je handen zitten vol met bacteriën dus je kunt je voorstellen dat het niet goed is om constant met je handen aan je gezicht te zitten. Bedenk je maar eens hoe vaak je met je hoofd op je handen leunt... En ook het uitknijpen van onzuiverheden is niet goed voor de huid. Ten eerste verspreid je zo de bacteriën en zo wordt het alleen maar erger. Maar door puistjes uit te knijpen, is de kans groot dat je littekens krijgt en die gaan niet makkelijk weg!

5. Ontdek wat voor jou de oorzaak is

Deze tip is meer gericht op echt het hebben van onzuiverheden. De oorzaak van onzuiverheden kan liggen bij de hierboven genoemde tips, misschien is dat voor jou al voldoende. Maar wellicht is er wat anders aan de hand en komt het door hormonen of bepaalde ingrediënten. Sommigen kunnen niet goed tegen koemelk, teveel suiker of tegen bepaalde ingrediënten in verzorgingsproducten. Probeer uit waar je niet goed op reageert en mijd of verminder dan het gebruik hiervan. Geef je huid wel even de tijd, want na 28 dagen vernieuwt de huid zich pas!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin