5 redenen waarom je in de zon altijd zonnebrand moet gebruiken

Style & Beauty / 31 mei 2020
5 redenen waarom je in de zon altijd zonnebrand moet gebruiken
pexels.com
Ben jij ook zo’n zonfreak? Lig je bij het eerste zonnestraaltje al in je bikini in de tuin? Helemaal lekker! Maar zorg er wel voor dat je je goed insmeert. Wij zetten 5 redenen op een rij waarom dit zo belangrijk is.

1. Verbranding

Zonder zonnebrand in de zon gaan liggen, zorgt er uiteindelijk voor dat je huid gaat verbranden. Zeker als er een lekker windje staat heb je dit helemaal niet door. En verbranding van de huid is slecht, doet pijn en herstelt heel langzaam, dus het zal altijd een gevoelig stuk van je huid blijven.

2. Rimpels

Het is bewezen dat je van veel UV straling rimpels krijgt. Rimpels horen erbij natuurlijk, maar als je wil voorkomen dat het te erg wordt, kun je er beter voor zorgen dat je je gezicht met een hoge factor insmeert (sunblock) en af en toe gewoon uit de zon gaat met je gezicht.

3. Weerstand

Teveel UV straling op je huid zorgt ervoor dat je huid minder sterk wordt en je dus in het algemeen minder weerstand hebt. Dus na een paar uurtjes in de zon, is het helemaal niet erg om even de schaduw op te zoeken.

4. Gevaarlijk

Teveel UV straling kan er voor zorgen dat je huidkanker krijgt. Nou krijg je dit natuurlijk niet zomaar, maar om het zeker te voorkomen moet je altijd smeren als je in de zon gaat zitten.

5. Uitdroging

Mooi meegenomen voordeel van het smeren met zonnebrand, is dat je huid niet uitdroogt en dus kun je het ook direct gebruiken als bodymilk.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259964

Nieuwe leden

25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin