3 make-up tips voor de ochtend

Style & Beauty / 21 augustus 2020
3 make-up tips voor de ochtend
Shutterstock
Of je nu te laat bent opgestaan omdat je nog even wilde blijven liggen of omdat je gewoon geen zin hebt in veel make-up, we kunnen allemaal wat tips gebruiken om sneller onze make-up te doen in de ochtend. Voor sommigen is het een fijn moment om in de ochtend lekker even make-up op te doen, anderen doen snel maar wat op. Maar als je nog wakker aan het worden bent, gaat dat niet altijd even snel. Vandaag drie tips om je make-up sneller te doen!

Preparation

Het zit hem allemaal in de voorbereiding! En dan gaat het niet alleen om je tas klaarmaken voor een school- of werkdag, het smeren van je brood en het klaarleggen van je outfit met accessoires. Ook het klaarleggen van je make-up kan weer een beetje tijd schelen. Zeker als je een aardige make-up stash hebt, want dan kom je in de ochtend niet meer voor moeilijke keuzes te staan. En heb je soms moeite met het vinden van de juiste lipstick of blush bij een bepaalde ooglook? Denk hier dan de avond van tevoren over na, dat scheelt weer in de ochtend!

Signature look

En over van tevoren nadenken gesproken; wat denk je van een signature look? Een signature look staat voor een look die past bij jou als persoon, bijvoorbeeld een look die je heel vaak draagt en die jij bij jezelf vindt passen. Heb je nog niet zo'n look, experimenteer dan gewoon eens met verschillende looks en kijk waar jij je goed bij voelt. Dit hoeft niet per definitie een saaie look te zijn, een opvallendere lipstick doet al gauw wat voor een simpele look. Als je een bepaalde look vaak draagt, wordt je er vanzelf handiger in en dus ook weer wat sneller!

Less is more

De één houdt helemaal niet van een dikke laag foundation, de ander vindt een hele egale huid juist wel mooi. En er is natuurlijk nog meer dan een laagje foundation. Want wil je dat het lang blijft zitten, dan moet er nog wat poeder overheen. Wil je een gezond kleurtje hebben, dan is een beetje blush ook niet verkeerd. Maar er is een manier om met minder ongeveer hetzelfde te bereiken; concealer. Breng een lichtere concealer aan onder de ogen en een concealer naar huidskleur op onzuiverheden. Dit poeder je vervolgens af en je kunt verder met de volgende stappen. Hiermee sla je foundation over terwijl je toch een mooie egale huid hebt, maar dan met minder moeite.

Bij echte haast...

En als je je echt eens verslapen hebt, maar niet zo'n type bent dat zonder make-up de deur uit gaat, zorg dan voor een standaard make-up tasje. Als je deze altijd klaar hebt liggen of in je tas hebt zitten, dan kom je nooit in de problemen. Zorg dat hier de belangrijkste producten in zitten die je elke dag gebruikt. Als je met de bus of de trein reist, zou je je altijd nog op kunnen maken tijdens het reizen. Maar in de auto kun je dit natuurlijk beter niet doen!

And remember, je bent ook mooi zonder make-up!

Dit blog is geschreven door Mariëlle van www.thegreenguide.nl (@thegreenguidenl op social media), waar zij schrijft over natuurlijke & dierproefvrije beauty, eerlijke & duurzame kleding, minimalisme, veganisme, duurzaamheid, gezondheid, mindfulness, spiritualiteit en reizen!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230518

Nieuwe leden

02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5